TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Reproducerea umană asistată medical şi filiaţia

Sabin Guţan
Colecții/Serii: Studii şi monografii
Reproducerea umana asistata medical este o realitate tot mai prezenta si in societatea romaneasca si, pentru ca aceasta noua modalitate de dobandire...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-522-532-9
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Reproducerea umană asistată medical şi filiaţia

MAI MULTE DESPRE CARTE

Reproducerea umana asistata medical este o realitate tot mai prezenta si in societatea romaneasca si, pentru ca aceasta noua modalitate de dobandire a calitatii de subiect de drept are implicatii majore asupra relatiilor social-juridice actuale, trebuie identificate institutiile juridice care sunt afectate ori se circumscriu acestei probleme. Filiatia, rudenia, adoptia, inceputul vietii, drepturile omului, securitatea genetica etc. trebuie reanalizate prin prisma tehnicilor medicale de reproducere, pentru a descoperi cele mai bune metode de integrare a noilor subiecte de drept in spatiul social-juridic. Chiar daca au aparut reglementari referitoare la prelevarea si transplantul de celule, ele sunt prea generale si sumare pentru a limpezi situatia juridica a acestor copii. Nici reglementarile din noul Cod civil nu sunt suficiente, ele stabilind doar principiile generale aplicabile reproducerii umane asistate medical cu tert donator. De aceea, se impune dezvoltarea lor intr-o lege speciala.

Lucrarea de fata are ca scop identificarea problemelor, in general de ordin juridic, cu care se confrunta domeniul reproducerii asistate atat la nivel national, cat si in alte state si trasarea unor principii generale si a unor propuneri de lege pentru controlul social al fenomenului in tara noastra. De o foarte mare importanta este readaptarea reglementarilor privind rudenia si filiatia, astfel incat copiii nascuti prin reproducere umana asistata medical, in special cu tert donator, sa aiba un statut social clar, iar familiile din care fac parte sa se bucure de stabilitate si siguranta sociala si juridica.

Autor: Sabin Guţan
Data apariției: noiembrie 2011
Editura: Hamangiu
Pagini: 344
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
drept civil, reproducere umană asistată medical, filiaţie

Opinia cititorilor