TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Încuviinţarea executării silite HA-ROS-NCUVES-12-N-001
Încuviinţarea executării silite
Vezi
galerie

Încuviinţarea executării silite

de Roxana Stanciu

Titlu apărut în colecția Jurisprudenţă la Hamangiu

Id: #214950

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Deși este o procedura necontencioasăprin importantă pe care i-a apreciat-o și Curtea Constituționalăîncuviințarea executării silite este o etapă obligatorie a executării silite, în cadrul căreia instanțele verifică existența condițiilor esențiale necesare pornirii acesteia.

Volumul mare de astfel de cereri în ultimii ani a presupus și apariția unor situațîi aparte în cadrul acestei proceduri, care au necesitat adeseori unificarea practicii. Cu privire la aceste aspecte, am selectat aceste hotărâri oferite  soluții de practică unitară, pentru  muncă tuturor celor implicați în executarea silită  fie în mod semnificativ ușurată.

Credem  lucrarea va rămâne de utilitate și după intrarea în vigoare a noului Cod de procedura civilăcare nu aduce modificări de esență procedurii de încuviințare a executării silite, însă îi integrează procedura învestirii cu formulă executorie. Spețele au fost adnotate cu trimiteri la prevederile noului Cod de procedura republicat, tocmai pentru a ușura folosirea lucrării, indiferent de legea aplicabilă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Roxana Stanciu

Data apariției: octombrie 2012

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Hamangiu