TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Executarea silită şi dreptul la un proces echitabil în jurisprudenţa CEDO

Roxana Stanciu
Colecții/Serii: Jurisprudenţă
Un angajat al unei societati de stat, concediat si apoi reintegrat in functie, incearca timp de mai multi ani sa obtina executarea efectiva a...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-522-458-2
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Executarea silită şi dreptul la un proces echitabil în jurisprudenţa CEDO

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un angajat al unei societati de stat, concediat si apoi reintegrat in functie, incearca timp de mai multi ani sa obtina executarea efectiva a titlului; o procedura de executare silita se deruleaza pe mai multi ani din cauza ca Politia refuza sa acorde sprijin executorului; o societate comerciala nu poate recupera un debit de la o alta societatepentru ca debitoarea promoveaza in mod abuziv si repetat contestatii la actele de executare;primaria unei localitati refuza timp de mai multi ani sa demoleze o constructie ilegala, desi instanta a dispus desfiintarea.
Este contenciosul administrativ subordonat civilului?Trebuie protejate mai degraba interesele chiriasilor sau ale proprietarilor in cadrul executarii silite prin evacuare? De ce nu poate statul sa invoce lipsa de fonduri pentru a justifica neexecutarea unei hotarari judecatoresti?
Toate aspectele de mai sus si multe altele sunt discutate si lamurite in aceasta culegere, in care au fost adunate cauze relevante ale Curtii Europene pentru Drepturile Omului, ordonate cronologic si avand ca obiect unele dintre cele mai importante probleme legate de executarea silita. Va propunem o culegere care nu cuprinde textele clasice, ci spete netraduse pana acum in limba romana, in care se regasesc multiple aspecte de fapt si de drept care se afla si pe rolul instantelor romane.

Data apariției: noiembrie 2011
Editura: Hamangiu
Pagini: 176
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
drept procesual civil, executarea silită, jurisprudenţă CEDO
  • Roxana Stanciu - Autor
    In prezent este judecator la Tribunalul Bucuresti. In anul 2004 a absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti iar in 2007-Institutul National al Magistraturii (cursurile de formare initiala pentru profesia de judecator). Are preocupari constante in domeniul executarii silite, materializate in participari la numeroase conferinte avand ca tema executarea silita in noul Cod de procedura civila, dar si in lucrari precum: Contestatia la executare in noul...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor