TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Răspunderea Parlamentului în Dreptul constituţional

Ramona Delia Popescu
Colecții/Serii: Studii şi monografii
Ideea raspunderii parlamentului pare abstracta, indepartata si, oricum, nu imediat folositoare in contextul raspandirii tot mai largi a democratiei...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-115-940-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Răspunderea Parlamentului în Dreptul constituţional

MAI MULTE DESPRE CARTE

Ideea raspunderii parlamentului pare abstracta, indepartata si, oricum, nu imediat folositoare in contextul raspandirii tot mai largi a democratiei reprezentative ori participative.

A afirma fie si numai posibilitatea ca o adunare legitima - caci reprezentativa - si investita cu exercitiul suveranitatii sa fie tinuta raspunzatoare pentru actele si faptele proprii risca sa treaca drept o extravaganta a spiritului, mai ales in contextul politic si juridic specific inceputului de mileniu al treilea, cand post-modernismul a reusit sa acapareze chiar si rigoarea rationamentului juridic ce face perfect posibila o astfel de ipoteza nu doar in plan teoretic, ci mai ales practic.

Prin urmare, a aborda o astfel de tema, lesne asimilabila utopiei, presupune curaj si inventivitate, dublate de performanta si minutiozitate si reclama un spirit liber in planul imaginarii ipotezelor de lucru, dar consecvent in stapanirea instrumentarului metodologic propriu analizei juridice. Supunand atentiei rezultatele intreprinderilor sale, autoarea face nu numai dovada unor reale calitati de cercetator, preocupat de a gasi solutii concrete la probleme aparent insolvabile, ci, in acelasi timp, si a unui real spirit civic, propriu cetateanului angajat si responsabil.

Prof. univ. dr. Simina Tanasescu

Autor: Ramona Delia Popescu
Data apariției: septembrie 2011
Editura: C.H. Beck
Pagini: 480
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
drept administrativ, drept constituţional, parlament

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus