TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Arestarea preventivă. Practică judiciară 2008-2010

Nicoleta Cristus
Colecții/Serii: Jurisprudenţă
Lucrarea ofera cititorului o sinteza a activitatii instantelor de aplicare a dispozitiilor procesual penale in materia arestarii preventive...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-522-313-4
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Arestarea preventivă. Practică judiciară 2008-2010

MAI MULTE DESPRE CARTE

Lucrarea ofera cititorului o sinteza a activitatii instantelor de aplicare a dispozitiilor procesual penale in materia arestarii preventive dinperioada 2008-2010.
Importanta culegerii consta in prezentarea unor solutii inedite din practica recenta, atat a instantei supreme, cat si a altor instante, iar situatiile evidentiate in spetele alese isi vor pastra utilitatea chiar in contextul unor modificari legislative ulterioare.
Cauzele au fost redate pentru a clarifica anumite aspecte ce au aparut in practica instantelor din ultimii ani (cum ar fi frecventa cererilor de liberare provizorie sub control judiciar sau pe cautiune, dar si a cererilor de revocare sau inlocuire a masurii arestarii preventive), precum si pentru a raspunde unei cerinte stringente impuse de jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, in sensul motivarii corespunzatoare a tuturor deciziilor ce vizeaza arestarea preventiva. In acest sens, lucrarea este completata cu un capitol dedicat cauzelor recente in care instanta de la Strasbourg a constatat incalcarea de catre statul roman a dispozitiilor Conventiei referitoare la libertatea persoanei si dreptul la un proces echitabil.

Autor: Nicoleta Cristus
Data apariției: august 2010
Editura: Hamangiu
Pagini: 408
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
drept procesual penal, arestarea preventivă

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus