TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Dreptul de proprietate în jurisprudenţa CEDO

Mirela Steluţa Croitoru
Colecții/Serii: Studii şi monografii
Cartea de fata reprezinta o sinteza a celor mai elocvente repere jurisprudentiale si teoretice cu privire la dreptul de proprietate, consacrat de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-522-349-3
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Dreptul de proprietate în jurisprudenţa CEDO

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cartea de fata reprezinta o sinteza a celor mai elocvente repere jurisprudentiale si teoretice cu privire la dreptul de proprietate, consacrat de art. 1 din Protocolul nr. 1 aditional la Conventia europeana a drepturilor omului, drept fundamental ce poate fi invocat in ordinea juridica interna de catre orice persoana interesata. Sunt analizate aproape 200 de hotarari si decizii ale Curtii Europene a Drepturilor Omului rezumate la esenta problemei de drept relevante pentru subiectul in discutie, precum si practica judiciara nationala si decizii ale Curtii Constitutionale.

Lucrarea urmareste trei paliere: dreptul substantial de proprietate si doua drepturi procedurale – dreptul la un proces echitabil (art. 6 din Conventie) si dreptul la un recurs efectiv (art. 13 din Conventie) –, iar informatiile strict practice prezentate releva notiunile si principiile consacrate in jurisprudenta CEDO: notiunea de „bun”, „victima”, „imposibilitate obiectiva” de executare, termen rezonabil, caracterul efectiv al executarii unei hotarari judecatoresti, „privare de bun”, „expropriere de facto”, dreptul de acces la o instanta, „motive substantiale si imperioase” pentru anularea unei hotarari definitive sau redeschiderea procedurii, garantiile cu privire la desfasurarea procesului etc.

In anexa este prezentata traducerea integrala a Hotararii Maria Atanasiu si altii c. Romaniei, pronuntata de Curtea Europeana a Drepturilor Omului la data de 12 octombrie 2010 in procedura hotararii-pilot, ce ar urma sa stea la baza solutionarii tuturor cauzelor similare, prin care un reclamant s-ar plange de incalcarea art. 6 parag. 1 din Conventie sau a art. 1 din Protocolul aditional nr. 1.

Data apariției: noiembrie 2010
Editura: Hamangiu
Pagini: 456
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
drept civil, dreptul de proprietate, jurisprudenţa CEDO
  • Mirela Steluţa Croitoru - Autor
    Mirela Steluţa Croitoru este judecator la Curtea de Apel Bucuresti, sectia a IV-a civila. A absolvit Institutul National al Magistraturii in anul 2000. Printre ultimele lucrari publicate: Dreptul de proprietate in jurisprudenta CEDO. Dreptul la un proces echitabil. Dreptul la un recurs efectiv, Ed. Hamangiu, 2010; Retrocedarea terenurilor. Legea nr. 18/1991. Comentarii, practica judiciara. Jurisprudenta CEDO, Ed. Hamangiu, 2010, Retrocedarea terenurilor. Legea...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus