TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Partajul judiciar. Practică judiciară

Mihaela Paraschiv
Colecții/Serii: Jurisprudenţă
Lucrarea reprezinta o sinteza a practicii judiciare recente in materia partajului judiciar. Majoritatea hotararilor selectate sunt decizii,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-522-115-4
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Partajul judiciar. Practică judiciară

MAI MULTE DESPRE CARTE

Lucrarea reprezinta o sinteza a practicii judiciare recente in materia partajului judiciar. Majoritatea hotararilor selectate sunt decizii, nepublicate, pronuntate de Sectia a III-a civila si pentru cauze cu minori si de familie a Curtii de Apel Bucuresti, sau care au devenit irevocabile prin solutionarea recursului de catre aceasta instanta, dar si hotarari ale altor instante din tara, alese pentru a releva in special aspecte de practica neunitara. De asemenea, se regasesc hotarari pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in judecarea recursurilor in interesul legii, de Curtea Constitutionala si Curtea Europeana a Drepturilor Omului, in legatura cu aspectele de drept aplicabile materiei de fata.

Hotararile au fost structurate in functie de principalele conditii care trebuie verificate si de etapele care trebuie urmate pentru judecarea partajului, insotite, acolo unde a fost cazul, de note referitoare la modificarile legislative, probleme mai interesante de practica neunitara sau aspecte care, desi pot fi considerate de importanta redusa, neglijate fiind, pot duce la pronuntarea unor hotarari gresite (de exemplu, modul de calcul al masei partajabile sau al valorii sultei).

Modalitatea de abordare a problemelor complexe pe care le ridica in practica judecatoreasca institutia partajului judiciar recomanda aceasta carte tuturor celor interesati de drept: practicieni si teoreticieni ai dreptului, studenti ai facultatilor de drept, auditori de justitie, masteranzi si nu numai.

Autor: Mihaela Paraschiv
Data apariției: martie 2009
Editura: Hamangiu
Pagini: 520
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
drept procesual civil, partajul judiciar, practică judiciară

Opinia cititorilor