TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Ineficacitatea actului juridic civil. Practică judiciară. Nulitatea. (Vol.I)

Luminiţa Cristina Stoica
Colecții/Serii: Jurisprudenţă
Lucrarea, structurata in doua volume, reprezinta o sinteza obiectiva si detaliata de jurisprudenta asupra vastei tematici a ineficacitatii actului...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-522-112-3
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Ineficacitatea actului juridic civil. Practică judiciară. Nulitatea. (Vol.I)

MAI MULTE DESPRE CARTE

Lucrarea, structurata in doua volume, reprezinta o sinteza obiectiva si detaliata de jurisprudenta asupra vastei tematici a ineficacitatii actului juridic civil.

Primul volum cuprinde aproape 150 de solutii pronuntate de instantele judecatoresti in materia nulitatii, structurate in sapte capitole cu privire la principalele domenii incidente: contracte (de vanzare-cumparare, donatie, intretinere, imprumut, inchiriere, ipoteca, tranzactie, schimb, gaj etc.), succesiuni, imobile preluate de stat (in special jurisprudenta referitoare la situatiile reglementate de Legea nr. 10/2001 si Legea nr. 112/1995), fond funciar, raporturi de familie, alte acte juridice, decizii in interesul legii.

Hotararile selectate, unele dintre ele publicate pentru prima oara in aceasta culegere, sunt insotite de note si comentarii, in care au fost evidentiate fie opinii in acelasi sens sau in sens contrar cu privire la problemele inedite de practica neunitara exprimate de alte instante, fie argumente si explicatii suplimentare referitoare la aspectele de drept importante, facand retrimiteri la alte solutii jurisprudentiale si indicand, totodata, textele de lege incidente si eventualele modificari legislative.

Cartea se adreseaza tuturor persoanelor cu implicare directa in practica si doctrina juridica (magistrati, avocati, auditori de justitie, studenti etc.), cat si oricarui subiect de drept interesat de jurisprudenta in materia acestei cauze de ineficacitate.

Autor: Luminiţa Cristina Stoica
Data apariției: aprilie 2009
Editura: Hamangiu
Pagini: 632
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
drept civil, actul juridic civil, practică judiciară

Opinia cititorilor