TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Procedura insolvenţei. Răspunderea membrilor organelor de conducere. Practică judiciară

Luiza Neagu
Colecții/Serii: Jurisprudenţă
Tot mai multe societati comerciale ajung in stare de insolventa, uneori cererile fiind formulate chiar de catre acestea, insa, de cele mai multe ori,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-522-544-2
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Procedura insolvenţei. Răspunderea membrilor organelor de conducere. Practică judiciară

MAI MULTE DESPRE CARTE

Tot mai multe societati comerciale ajung in stare de insolventa, uneori cererile fiind formulate chiar de catre acestea, insa, de cele mai multe ori, cererile sunt formulate de creditorii ce nu reusesc sa-si recupereze banii.

In majoritatea cauzelor, in mod intentionat sau nu, societatile falite nu au bani in conturi sau bunuri ce pot fi valorificate, fiind practic imposibila indestularea creditorilor inscrisi la masa credala.

In aceasta situatie, legiuitorul, prin dispozitiile art. 138 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, a prevazut posibilitatea creditorilor de a solicita instantei de judecata, ca o parte a pasivului debitorului, persoana juridica, ajuns in stare de insolventa, sa fie suportata de membrii organelor de conducere si/sau supraveghere din cadrul societatii, precum si de orice alta persoana care a cauzat starea de insolventa a debitorului, prin faptele expres prevazute de textul de lege.

Prin cele 73 de spete prezentate, prezenta lucrare arata cazurile prevazute de Legea insolventei pentru antrenarea raspunderii membrilor organelor de conducere si, in special, a administratorului.

Autor: Luiza Neagu
Data apariției: septembrie 2011
Editura: Hamangiu
Pagini: 288
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
dreptul afacerilor, procedura insolvenţei, practică judiciară

Opinia cititorilor