TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Drept civil. Obligaţiile. Faptul juridic

Ioan Adam
Colecții/Serii: Studii şi monografii
Materia raporturilor juridice patrimoniale si nepatrimoniale dintre persoane ca subiecte de drept civil, a raporturilor juridice dintre...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-18-0157-2
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Drept civil. Obligaţiile. Faptul juridic

MAI MULTE DESPRE CARTE

Materia raporturilor juridice patrimoniale si nepatrimoniale dintre persoane ca subiecte de drept civil, a raporturilor juridice dintre profesionisti, precum si dintre acestia si orice alte subiecte de drept civil, la care autorul a facut referire in lucrarea anterioara care a abordat contractul, ca izvor de obligatii, este continuata prin analiza faptului juridic ca izvor de obligatii civile.

Prezenta lucrare se infatiseaza ca un studiu de profunzime a problematicii complexe vizand regimul juridic al institutiilor ce alcatuiesc arhitectura faptului juridic, ca izvor de obligatii, in contextul reglementat de prevederile Noului Cod civil.

In mod similar cu lucrarea dedicata contractului, Drept civil. Obligatiile. Faptul juridic are la baza aceeasi metoda comparativa, tranzitorie de la vechea reglementare a Codului civil din anul 1864 la actuala reglementare a Noului Cod civil, autorul evidentiind elementele de noutate, prin raportare la principiile fundamentale desprinse din institutiile traditionale, principii care se regasesc si in contextul legislativ actual. Totodata, sunt pastrate opiniile valoroase exprimate atat in doctrina de specialitate, cat si in jurisprudenta, care au corespondent in noua reglementare.

Astfel, lucrarea se infatiseaza ca un valoros mijloc de documentare, in egala masura pentru practicienii dreptului, cat si pentru cei care vor sa aprofundeze chestiunile teoretice supuse analizei, chiar si pentru studenti, constituind o veritabila banca de date la zi in aceasta materie.

Data apariției: aprilie 2013
Editura: C.H. Beck
Pagini: 616
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
drept civil, raporturi patrimoniale, raporturi juridice, fapt juridic
  • Ioan Adam - Autor
    Avocat de succes şi dascăl dedicat, este autor a numeroase cursuri, articole şi monografii, dintre care menţionăm:1.    Drept civil. Teoria generala a drepturilor reale; Ed. Europa Nova, Bucureşti, 1998;2.    Curs de drept civil. Succesiuni; Ed. Dacia Europa Nova, Lugoj 2000;3.    Drept civil. Drepturile reale ; Ed. All Beck, Bucureşti 2002;4.    Drept civl. Succesiuni, Ed. All Beck, Bucureşti...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus