TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Drept european şi internaţional penal

Florin Răzvan Radu
Colecții/Serii: Studii şi monografii
Fenomenul globalizarii, care marcheaza pregnant inceputul secolului XXI, are un impact nemijlocit si asupra criminalitatii, care a dobandit in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-18-0210-4
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Drept european şi internaţional penal

MAI MULTE DESPRE CARTE

Fenomenul globalizarii, care marcheaza pregnant inceputul secolului XXI, are un impact nemijlocit si asupra criminalitatii, care a dobandit in ultimii ani valente transnationale. De asemenea, in spatiul Uniunii Europene, libertatea de circulatie a persoanelor poate avea ca efect nedorit dezvoltarea infractionalitatii transeuropene, in lipsa unor masuri eficiente de prevenire si combatere a unui asemenea fenomen.

In acest context, atat la nivel universal, cat si la nivel regional, s-a impus intensificarea cooperarii internationale in materie penala si adoptarea unor noi instrumente juridice, menite a da un raspuns eficient unei criminalitati fara frontiere.

Lucrarea urmareste sa aduca la zi cercetarile in domeniul cooperarii juridice si judiciare internationale in materie penala si sa abordeze de o maniera unitara diferitele forme de cooperare: extradarea si predarea in baza unui mandat european de arestare; predarea catre tribunalele internationale, cu precadere Curtea Penala Internationala; transferul de proceduri in materie penala; transferarea persoanelor condamnate; asistenta judiciara internationala in materie penala, inclusiv cea intre statele membre ale Uniunii Europene. Mai mult decat atat, intreaga lucrare isi propune sa aduca argumente juridice solide privind rolul pe care instrumentele juridice privind cooperarea internationala si europeana in materie penala il au nu doar in dezvoltarea dreptului international penal, ci si in stabilirea unor standarde comune privind dreptul penal international.

Autor: Florin Răzvan Radu
Data apariției: iunie 2013
Editura: C.H. Beck
Pagini: 448
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
drept penal, drept european, drept internaţional, infracţionalitate transfrontalieră

Opinia cititorilor