TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Răspunderea statului pentru erori judiciare

Florin Costiniu
Colecții/Serii: Jurisprudenţă
Culegerea de fata cuprinde o sinteza de jurisprudenta referitoare la repararea erorilor judiciare savarsite in procesele penale, in dubla acceptiune...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-522-557-2
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Răspunderea statului pentru erori judiciare

MAI MULTE DESPRE CARTE

Culegerea de fata cuprinde o sinteza de jurisprudenta referitoare la repararea erorilor judiciare savarsite in procesele penale, in dubla acceptiune legala a termenului: condamnari pe nedrept si privari nelegale de libertate.
Au fost selectate solutii recente din activitatea Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a altor instante judecatoresti, care au fost grupate in sectiuni distincte privind termenul de introducere a actiunii in repararea pagubelor, persoanele care au calitate procesuala activa, criteriile de admisibilitate a actiunii intemeiate pe dispozitiile art. 504 si urm. C. proc. pen. si criteriile de evaluare a prejudiciului, intinderea despagubirilor, depasirea duratei rezonabile a procedurii, contributia victimei la savarsirea erorii judiciare de catre judecator sau procuror. De asemenea, sunt prezentate cateva dintre cele mai semnificative hotarari pronuntate de Curtea Europeana a drepturilor Omului in cauze privind plangeri impotriva Romaniei, insistandu-se asupra aspectelor in legatura directa cu tema abordata.
Lucrarea este intregita cu un capitol in care sunt redate extrase din documente internationale relevante privind raspunderea magistratilor pentru erorile judiciare, la care Romania este parte, pentru a evidentia modul in care aceasta materie este reglementata pe plan mondial.

Autor: Florin Costiniu
Data apariției: noiembrie 2011
Editura: Hamangiu
Pagini: 528
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
drept procesual penal, răspunderea statului, erori judiciare

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus