TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Votul asociaţilor în societăţile comerciale

Flaminia Stârc-Meclejan
Colecții/Serii: Studii şi monografii
Votul este considerat de majoritatea doctrinei si a jurisprudentei o functie al carei exercitiu trebuie sa urmareasca strict interesul superior al...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-115-917-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Votul asociaţilor în societăţile comerciale

MAI MULTE DESPRE CARTE

Votul este considerat de majoritatea doctrinei si a jurisprudentei o functie al carei exercitiu trebuie sa urmareasca strict interesul superior al societatii, in cadrul unor adunari generale devenite decoruri fara protagonisti. Constituindu-se intr-o pledoarie pentru reabilitarea naturii subiective a acestui drept si pentru recunoasterea unei mai mari libertati a asociatilor in exercitarea sa, desigur, in limitele impuse de buna-credinta, aceasta carte va invita sa il redescoperiti.

In urma periplelor tematice in spatiile juridice vecine, francez sau german, ca si in cele ceva mai indepartate ale common law-ului, veti putea constata ca noile provocari, cum ar fi ingineriile juridice ce permit concentrarea controlului in societate sau numarul in crestere al actiunilor introduse de minoritari, sunt aceleasi peste tot, determinând schimbari profunde, ce ating insesi fundamentele dreptului societar. Prin raspunsurile pe care le ofera, cartea favorizeaza solutiile cele mai adaptate nevoilor societatilor comerciale, intr-un moment in care jurisprudenta Curtii Europene de Justitie incurajeaza mobilitatea juridica in interiorul Uniunii Europene.

Autor: Flaminia Stârc-Meclejan
Data apariției: iulie 2011
Editura: C.H. Beck
Pagini: 448
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
dreptul afacerilor, societăţi comerciale, votul asociaţilor

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus