TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Contractul de vânzare

Doina Anghel, Lizeta Harabagiu
Colecții/Serii: Jurisprudenţă
Aceasta lucrare are ca scop concentrarea jurisprudentei valoroase si pertinente in materia contractului de vanzare. Prin structurarea culegerii in...
Vezi mai multe detalii
Titluri conţinute:
Practică judiciară și reglementarea din Noul Cod civil
ISBN: 978-606-522-475-9
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Contractul de vânzare

MAI MULTE DESPRE CARTE

Aceasta lucrare are ca scop concentrarea jurisprudentei valoroase si pertinente in materia contractului de vanzare. Prin structurarea culegerii in opt capitole, autorii si-au propus crearea unui instrument esential de lucru si cercetare, pus la indemana profesionistilor dreptului.

Cercetarea jurisprudentei generate de institutia vanzarii inainte de 1 octombrie 2011, data intrarii in vigoare a noului Cod civil, in paralel cu noua reglementare, inlesneste trecerea la aplicarea noii legislatii. Interesul teoretic si practic al lucrarii se reliefeaza acut in acest moment in care legiuitorul isi propune o reformare si o reformulare a principiilor si conceptelor traditionale.

Renuntarea la diviziunea traditionala in raporturi civile si raporturi comerciale a starnit nelinisti in randul practicienilor, dar prezenta carte isi propune sa demonstreze ca, in materia vanzarii, efectele noii reglementari sunt benefice, asigurandu-se o protectie sporita subiectelor de drept aflate pe o pozitie de inferioritate, putandu-se remarca atentia data protejarii partii defavorizate intr-un raport contractual si remedierii dezechilibrelor contractuale grave provocate prin comportamentul incorect al unei parti.

Autor: Doina Anghel, Lizeta Harabagiu
Data apariției: iunie 2011
Editura: Hamangiu
Pagini: 592
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
drept civil, contractul de vânzare
  • Doina Anghel - Autor
    Este judecator la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a III-a civila si pentru cauze cu minori si de familie si formator in cadrul Institutului National al Magistraturii. A obtinut titlul de doctor in drept cu teza „Raspunderea juridica in dreptul mediului, cu speciala privire asupra raspunderii civile” in anul 2010. Printre studiile publicate, amintim: Comentariile Codului civil-Contractul de vanzare si contractul de schimb, 2012; Contractul de...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor