TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Libertatea de apreciere a judecătorului în materia sancţiunilor şi măsurilor neprivative de libertate

Dalina Groza
Colecții/Serii: Studii şi monografii
Fundamentandu-si demersul stiintific pe multi-disciplinaritate (Psihologie si Drept), pe experienta sa practica de peste un deceniu in sfera...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-115-902-7
Dimensiuni: 17x24 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Libertatea de apreciere a judecătorului în materia sancţiunilor şi măsurilor neprivative de libertate

MAI MULTE DESPRE CARTE

Fundamentandu-si demersul stiintific pe multi-disciplinaritate (Psihologie si Drept), pe experienta sa practica de peste un deceniu in sfera probatiunii, pe valorificarea jurisprudentei interne si a numeroase surse bibliografice interne si internationale la care face trimitere, precum si pe aderenta sa intelectuala si afectiva la evolutia sistemului de probatiune din Romania, autoarea abordeaza, intr-o deosebit de originala si reusita exprimare, o tema juridica extrem de subtila, dar de o permanenta actualitate, care vizeaza cel mai semnificativ moment al actului de infaptuire a justitiei, si anume acela al deciziei pe care judecatorul, in singuratatea camerei de deliberare si in acord cu propria sa libertate de apreciere, se vede obligat sa o pronunte, cu anticiparea mentala a consecintelor hotararii sale si plecand de la premisa ca scopul procesului penal ori scopul pedepsei poate fi atins si prin sanctiuni sau masuri neprivative de libertate.
Apreciem ca subiectul abordat in aceasta carte va deveni in curand de o importanta covarsitoare si va suscita un interes pe masura, in conditiile in care noile Coduri penal si de procedura penala (adoptate prin Legile nr. 286/2009 si nr. 135/2010) largesc sfera de aplicabilitate a sanctiunilor si masurilor neprivative de libertate, iar viitorul justitiei penale se deschide tot mai generos pe ruta „Organ judiciar decident – Serviciul de probatiune – Beneficiar – Comunitate”.
Prof. univ. dr. Gheorghita Mateut

Autor: Dalina Groza
Data apariției: mai 2011
Editura: C.H. Beck
Pagini: 496
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
drept procesual penal, măsuri neprivative de libertate

Opinia cititorilor