TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Evicţiunea în contracte civile şi comerciale

Cristiana Dana Enache
Colecții/Serii: Jurisprudenţă
Lucrarea de fata realizeaza o analiza actuala a jurisprudentei in materia evictiunii si a raspunderii pentru nerespectarea obligatiei de garantie...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-522-471-1
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Evicţiunea în contracte civile şi comerciale

MAI MULTE DESPRE CARTE

Lucrarea de fata realizeaza o analiza actuala a jurisprudentei in materia evictiunii si a raspunderii pentru nerespectarea obligatiei de garantie pentru evictiune in contractele civile si comerciale, precum si a modalitatilor speciale de aplicare a acestei institutii la situatia particulara a fostilor chiriasi-cumparatori ai imobilelor preluate de catre stat, in temeiul Legii nr. 112/1995, precum si in contractele de privatizare, plecand de la dispozitiile legale speciale: Legea nr. 10/2001, O.U.G. nr. 88/1997 si Legea nr. 137/2002.

Hotararile judecatoresti selectate examineaza modul de functionare a garantiei pentru evictiune, efectele obligatiei de garantie, modificarea conventionala a garantiei pentru evictiune in contractul de vanzare-cumparare, situatiile in care devine incidenta obligatia de garantie in contractele de schimb, donatie, locatiune, in raporturile dintre coproprietari, dreptul la despagubiri al societatilor comerciale privatizate sau in curs de privatizare, al fostilor chiriasi-cumparatori ai imobilelor preluate de stat, ale caror contracte au fost desfiintate prin hotarari definitive si irevocabile, intinderea acestora in functie de modalitatea si momentul incheierii contractelor, momentul de la care se calculeaza termenul de prescriptie privind actiunea de plata a despagubirilor, aspecte privind calitatea procesuala activa si pasiva etc.

De asemenea, lucrarea cuprinde deciziile Curtii Constitutionale si jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului relevante in materie, precum si trimiteri la dispozitiile aplicabile din noul Cod civil.

Autor: Cristiana Dana Enache
Data apariției: septembrie 2011
Editura: Hamangiu
Pagini: 272
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
drept civil, contracte civile, contracte comerciale, evicţiune

Opinia cititorilor