TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni

Cristian Duţescu
Colecții/Serii: Studii şi monografii
Economia de piata are doi piloni fundamentali: creditul si piata de capital. De esenta sa este insa piata de capital, intrucat creditul exista in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-115-980-5
Dimensiuni: 17x24 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Contractul de vânzare-cumpărare de acţiuni

MAI MULTE DESPRE CARTE

Economia de piata are doi piloni fundamentali: creditul si piata de capital. De esenta sa este insa piata de capital, intrucat creditul exista in orice forma de organizare umana.

Functionarea pietelor financiare trebuie sa vizeze realizarea unui interes public. Ignorarea acestui deziderat, prezenta mult prea diluata a dreptului pe pietele de capital a reprezentat, la sfarsitul anului 2007, o cauza centrala a declansarii crizei financiare globale.

De aceea, un examen stiintific al tranzactiei bursiere, al actului translativ de proprietate care transfera in zilele noastre cele mai mari valori, realizat in cadrul unei ample lucrari, reprezinta un demers necesar. Propunerile de lege ferenda care rezulta in urma acestei analize nu sunt decat expresia fireasca a unei duble necesitati: aceea de crestere a increderii investitorilor in piata de capital din Romania prin introducerea unor norme clare, facil de pus in aplicare si aceea de integrare a dreptului pietei de capital in sistemul de drept roman, parte la randul lui a arhitecturii juridice a Uniunii Europene.

Data apariției: ianuarie 2012
Editura: C.H. Beck
Pagini: 552
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
drept civil, contracte, acţiuni, piaţa de capital
  • Cristian Duţescu - Autor
    Cristian Duţescu  Activitate profesionala: Avocat definitiv, membru al Baroului Bucuresti (1995) Partener fondator si avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati “Dutescu si Asociatii”, Bucuresti (2006) Avocat titular in cadrul Cabinetului individual de avocatura „Cristian Dutescu” (1998-2006); Avocat colaborator in cadrul Cabinetul individual de avocatura „Florin Barbulescu”, Bucuresti (1995 - 1997) Consultant...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus