TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Arestarea şi detenţia în jurisprudenţa CEDO

Alina Ivan, Anca Stoian, Lucian Criste, Mirel Toader, Radu Chiriţă
Colecții/Serii: Jurisprudenţă
Lucrarea de fata aduce in atentia cititorilor o selectie a jurisprudentei relevante a Curtii Europene a Drepturilor Omului in materia arestarii...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-522-750-7
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Arestarea şi detenţia în jurisprudenţa CEDO

MAI MULTE DESPRE CARTE

Lucrarea de fata aduce in atentia cititorilor o selectie a jurisprudentei relevante a Curtii Europene a Drepturilor Omului in materia arestarii preventive si detentiei, care nu este intotdeauna perfect cunoscuta, principala explicatie tinand de dimensiunile muncii de informare pe care juristul sau justitiabilul trebuie sa o realizeze. Hotararile prezentate sunt rezumate si selectate in anumite domenii, insistandu-se in principal pe cele pronuntate in ultimii 5 ani, intrucat jurisprudenta Curtii este intr-o oarecare evolutie si, in plus, hotararile mai vechi sunt relativ cunoscute. S-a insistat, de asemenea, pe jurisprudenta in cauzele romanesti sau in cauze care prezinta anumite particularitati si prin raportare la sistemul roman. In consecinta, cartea se adreseaza practicienilor si justitiabililor, insa nu are nicio pretentie de a fi epuizat problemele prezentate si nici de a fi redat toate argumentele Curtii, preferandu-se realizarea unei selectii subiective prin natura sa in ambele privinte.

Culegerea, care cuprinde 211 hotarari si decizii ale Curtii de la Strasbourg, a fost realizata in cadrul eforturilor pe care Asociatia de studii in dreptul constitutional si drepturile omului le face in vederea asigurarii corectei informatii juridice si raspandirii cunoasterii stiintifice in acest domeniu atat de vast al dreptului, toti autorii fiind membri ai asociatiei.

Radu Chirita (coordonator)

Autor: Alina Ivan, Anca Stoian, Lucian Criste, Mirel Toader, Radu Chiriţă
Data apariției: mai 2012
Editura: Hamangiu
Pagini: 368
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
protecţia drepturilor omului, arestare, detenţie, jurisprudenţă CEDO

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus