TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Procedura hotărârii preliminare

Adina Vlăsceanu, Alina Nicoleta Vlăsceanu, Tudorel Ştefan
Colecții/Serii: Jurisprudenţă
Procedura hotararii preliminare reprezinta una dintre cele mai importante proceduri ale Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene, procedura care a...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-522-153-6
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Procedura hotărârii preliminare

MAI MULTE DESPRE CARTE

Procedura hotararii preliminare reprezinta una dintre cele mai importante proceduri ale Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene, procedura care a ridicat, de-a lungul timpului numeroase probleme, atat la nivelul instantelor nationale, cat si la nivelul CJCE. Culegerea de fata ofera selectia celor mai importante hotarari ale Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene sau fragmente relevante din hotararile ce au ca obiect procedura hotararii preliminare.

In primul capitol sunt grupate hotararile cu referire la ceea ce poate interpreta Curtea prin hotararea preliminara. Al doilea capitol include hotararile ce definesc mecanismul de cooperare dintre Curte si instantele nationale – cererea pentru pronuntarea hotararii preliminare, iar capitolul trei contine hotararile care descriu conditiile pentru determinarea validitatii actelor comunitare prin procedura hotararii preliminare.

In anexa, gasiti si extrasele relevante din legislatia europeana, legislatie la care se face referire in cauzele prezentate, precum si o procedura speciala, procedura preliminara de urgenta, care se aplica in situatii exceptionale, prezentata tot prin intermediul jurisprudentei Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene.

Autor: Adina Vlăsceanu, Alina Nicoleta Vlăsceanu, Tudorel Ştefan
Data apariției: iunie 2009
Editura: Hamangiu
Pagini: 384
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
dreptul Uniunii Europene, hotărâri preliminare

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus