TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 34,04 lei
-7%36,61 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 30.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Dreptul de proprietate. Circulaţia juridică a bunurilor. Moduri de dobândire. Publicitate imobiliară. (Vol. II)

Adela Cosmina Bodea
Stoc furnizor
PREȚ: 34,04 lei
-7%36,61 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 30.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Jurisprudenţă
Lucrarea, structurata in trei volume, prezinta hotarari ale instantelor judecatoresti, cu precadere ale celor din Bucuresti, majoritatea nepublicate...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-522-227-4
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Dreptul de proprietate. Circulaţia juridică a bunurilor. Moduri de dobândire. Publicitate imobiliară. (Vol. II)

MAI MULTE DESPRE CARTE

Lucrarea, structurata in trei volume, prezinta hotarari ale instantelor judecatoresti, cu precadere ale celor din Bucuresti, majoritatea nepublicate pana acum, in cauzele cu care au fost investite in ultimii ani in problematica atat de diversa a dreptului de proprietate, in special a dreptului de proprietate privata, referitor la conditiile generale de exercitare, modalitatile juridice, dezmembramintele dreptului, circulatia juridica a bunurilor, modurile de dobandire, publicitatea imobiliara, mijloacele de aparare (actiunea in revendicare, actiunea in granituire etc.).
Acest al doilea volum grupeaza in doua mari sectiuni, dupa criteriul dobandirii originare sau derivate a proprietatii, solutii din jurisprudenta bogata a instantelor asupra accesiunii imobiliare, asupra uzucapiunii, cu probleme legate de calitatile si viciile posesiei, dar si aspecte de procedura civila vizand calitatea procesuala in aceste actiuni; de asemenea, au fost selectate cauze privind dobandirea prin lege a proprietatii, referitoare la aplicarea Legii privind serviciile postale, a Legii cooperatiei de consum, a Legii nr. 85/1992 privind vanzarea de locuinte construite din fondurile statului sau a Legii fondului funciar nr. 18/1991.
Circulatia juridica a bunurilor a fost analizata dupa tipurile de contracte reglementate de Codul civil sau alte legi, cum ar fi: contractul de vanzare-cumparare, donatie, inchiriere, arenda, intretinere. Un ultim capitol este rezervat publicitatii imobiliare, cu problemele ridicate de cele doua mari sisteme de publicitate imobiliara (sistemul de transcriptiuni si inscriptiuni supus Codului civil si sistemul de carte funciara reglementat de Decretul-lege nr. 115/1938), precum si de procedurile prevazute de Legea nr. 7/1996 a publicitatii imobiliare.

Autor: Adela Cosmina Bodea
Data apariției: ianuarie 2010
Editura: Hamangiu
Pagini: 472
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
drept civil, dreptul de proprietate, circulaţia juridică a bunurilor, publicitate imobiliară

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus