TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Copilăria poeziei

Dorel Zaica
Volumul Copilăria poeziei, autor Dorel Zaica (ediţa a II-a) este unul dintre puţinele prin care se încearcă aducerea în faţa...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 9789735583002
Dimensiuni: 14x21 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Copilăria poeziei

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul Copilăria poeziei, autor Dorel Zaica (ediţa a II-a) este unul dintre puţinele prin care se încearcă aducerea în faţa cititorului a unor mostre inedite şi cu totul speciale de creativitate în artă plastică şi literatură infantilă. El este rodul unei activităţi neîntrerupte a autorului, începând cu anul 1973, când a început să adauge şi cuvântul rostit sau scris la ansamblul exerciţiilor de dezvoltare a capacităţii creatoare prin desen. Lucrarea este gândită ca o carte-obiect, cu 350 de gânduri fermecătoare ale elevilor lui Dorel Zaica şi este prefaţată de poeta Ana Blandiana.

„Peisajul este o caligrafie a lui Dumnezeu” şi „Zadarnic este să ai aripi, iar cerul uşi închise” sunt doar două din fermecătoarele gânduri ale elevilor profesorului Dorel Zaica, extrase din volumul Copilăria poeziei.

„Dorel Zaica este, de multă vreme, cea mai importantă şi mai originală figură a pedagogiei artistice din România. Specializat în educaţia copiilor de vârstă şcolară, [...] caută să stimuleze creativitatea elevilor, apelând la instinctul lor ludic, la inocenta lor îndrăzneală, la prospeţimea experienţei lor de viaţă” – Andrei Pleşu (fragment din Prefaţa la volumul „Experimentul Zaica”, autori Irina Nicolau, Ciprian Voicilă şi Daniela Alexandrescu, Editura Meridiane, 2000).
Ediţia a II-a (revizuită şi adăugită) a volumului aduce la zestrea primei ediţii noi mostre de creativitate în literatura şi arta plastică infantilă, selectate de autor în anul care s-a scurs de la apariţia celei dintâi.

Autor: Dorel Zaica
Prefaţator: Ana Blandiana
Data apariției: 2007
Editura: Ars Docendi
Pagini: 150
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
creativitate, artă plastică, literatură infantilă, educație
  • Ana Blandiana Ana Blandiana - Prefaţator
    Ana Blandiana (nume literar al Otiliei-Valeria Coman, căsătorită Rusan) s-a născut la Timişoara, la 25 martie 1942. Studii de filologie romanică, licenţiată a Facultăţii de Filologie a Universităţii din Cluj. Burse de studii la Iowa University (SUA),...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus