TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Selfie în oglindă. Când femeia devine mamă HE-RAM-SNOCFD-14-N-001
Selfie în oglindă. Când femeia devine mamă
Vezi
galerie

Selfie în oglindă. Când femeia devine mamă

de Raluca Marchiș

Titlu apărut în colecția Parentaj la Herald

Id: #239327

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Selfie în oglindă. Când femeia devine mamă este o carte care, înainte de calitatea literară, se remarcă prin calitatea umană - sau de documentare a unor trăiri umane specifice. Este, de altfel, considerentul principal datorită căruia îmbogățește acum portofoliul Editurii Herald.

 

Nici jurnal, nici ficțiune, Selfie în oglindă vorbește în cel mai explicit monolog personal despre căutarile identitare cu care se confruntă o femeie care tocmai s-a trezit mamă. Trasând retrospectiv liniația bunică-mamă-fiică, Raluca Marchiș se caută și se regăsește pe rând în fiecare din cele trei figuri reprezentative ale reflexiilor unui selfie al cărui sens este unitatea pe care o dobândește după circa 2 ani și sute de pagini scrise.

 

La rândul lor, cititoarele se vor regăsi și ele în fiecare din întrebările, dilemele, bucuriile și neliniștile mamei universale al cărei portret se conturează în Selfie în oglindă, un volum în care adevărurile profunde sunt spuse în treacăt, emoțiile intense sunt îmbrăcate în firescul categoriei numite generic mame, iar orice stridență de originalitate este evitată sistematic.

 

Un text a-feminist, în care maternitatea nu este nici glorie, nici martiriu, Selfie în oglindă reinstaurează statutul de cool al feminității simple, neînzorzonate mediatic sau ideologic.

 

O carte pentru inițiați sau, mai bine spus, inițiate, Selfie în oglindă, nu este totuși o lectură dedicată exclusiv mamelor. Dimpotrivă, dacă vreți să stiți unde și-a pierdut capul o proaspăta mamă, această carte vă oferă cel mai fidel gps.”

Sanda Watt

extinde
 

Detalii produs

Autor: Raluca Marchiș

Data apariției: noiembrie 2014

ISBN: 978-973-111-501-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 160

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: emoții

Raluca Marchiș
Raluca Marchiș
Autor

Raluca Marchiș, autoare de ficțiune și auto-ficțiune deja la al treilea volum, s...

vezi autor