TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Mitul copilului răsfăţat. Să punem sub semnul întrebării stereotipurile despre copii și părinți

Alfie Kohn
Colecții/Serii: Parentaj
Dintr-o perspectivă românească, am putea spune că, în ultima sa carte, Alfie Kohn își plasează preocupările...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-512-2
EAN-16: 5948417340065
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Mitul copilului răsfăţat. Să punem sub semnul întrebării stereotipurile despre copii și părinți

MAI MULTE DESPRE CARTE

Dintr-o perspectivă românească, am putea spune că, în ultima sa carte, Alfie Kohn își plasează preocupările între D-l Goe, celebra schiță a lui Caragiale, și Poziția copilului, filmul care ne-a adus Ursul de Aur la Berlin. Pentru că în Mitul copilului răsfățat. Să punem sub semnul întrebării stereotipurile despre copii și părinți analiza acoperă probleme ca permisivitatea și așa-zisul răsfăț, așa cum au fost expuse în presa ultimilor ani care facea un domn Goe din orice copil crescut democratic, sau ca relația copiilor mari, de douăzeci sau chiar de treizeci de ani, cu părinții lor, în contextul agresivității mediatice împotriva tinerilor care își găsesc cu greu locul într-o societate încă fragmentată de criza economică a ultimilor ani.

În același timp, în Mitul copilului răsfățat, Alfie Kohn reia, cu argumente noi și pe baza celor mai recente studii, temele analizate în cărțile sale anterioare și care definesc relația cu tinerele generații acasă și la școală: iubire necondiționată, permisivitate, disciplină și auto-disciplină, competitivitate și concursuri, pedepse și recompense. Independența și autonomia sunt alte două idei pe care Alfie Kohn le aprofundează în ultima sa carte, de data aceasta încadrându-le în contextul unui fenomen al individualismului analizat din perspectiva culturală, istorică și politic-ideologică.

Cu acest prilej, Alfie Kohn pune sub lupă încă un concept devenit de curând foarte la modă, acela al părinților elicopter sau, pe românește, al părinților cloșcă. Există sau nu astfel de părinți? Este sau nu benefic pentru copii ca părinții să fie foarte apropiați, protectori și implicați. Și până la ce vârstă? Acestea sunt câteva din întrebările la care vom găsi răspuns în Mitul copilului răsfățat. Să punem sub semnul întrebării stereotipurile despre copii și părinți.

Sanda Watt

Autor: Alfie Kohn
Traducător: Sanda Watt
Data apariției: decembrie 2014
Editura: Herald
Titlu original: The Myth of the Spoiled Child: Challenging the Conventional Wisdom about Children and Parenting
Pagini: 350
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
parenting, carte practica, sfaturi, educaţie, avantaje, recompense, dezavantaje, ghid de parenting
Locuri în topurile Cartepedia
  • Alfie Kohn Alfie Kohn - Autor
    Alfie Kohn este unul din cei mai cunoscuti autori din domeniul educatiei, comportamentului uman si cresterii copiilor. Revista Time l-a numit „€žcel mai vehement critic al sistemului educational axat pe note si lucrari de control”€. A semnat...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Vlad Zver Vlad Zver Mitul copilului răsfăţat Alfie Kohn are câteva idei esenţiale pe care le ia şi le reia, pare-se, sub diferite forme, la fiecare nouă apariţie: educaţia prin pedepse şi recompense este cât se poate de nocivă, competiţia, ierarhizarea în şcoală şi notarea la fel, tema pentru acasă ar trebui abololită (cel puţin până în perioada liceului), dezaprobarea făţă de greşelile copiilor nu ar trebui afişată şi, de asemenea, copiii nu ar trebui să se confrunte niciodată cu propriile eşecuri (toată lumea va primi, la sfârşit, premii de consolare). Cu siguranţă o serie de idei revoluţionare despre care veţi vrea să aflaţi câte...
Vezi mai mult

Opinia cititorilor