TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pentru binele tău HE-ALM-PENTBT-16-N-001
Pentru binele tău
Vezi
galerie

Pentru binele tău

de Alice Miller

Titlu apărut în colecția Parentaj la Herald

Id: #247165

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Rădăcinile violenței în educația copilului
 

Descriere produs

Volumul de față este totodată tulburător și revelator. Prezentând trei studii de caz, printre care și cel al lui Adolf Hitler, Miller demonstrează că abuzurile psihologice și fizice suferite în copilărie prin punerea în aplicare a „pedagogiei negre”, asociate cu interdicția exprimării și trăirii sentimentelor de mânie, frustrare, tristețe, reprezintă o combinație extrem de nocivă, care se repercutează la vârsta adultă. Conform teoriilor sale, bolile mintale, comportamentele antisociale și cele autodistructive (toxicomania, alcoolismul, prostituția) sunt consecința furiei și a suferinței refulate – rezultatul unor traume emoționale inconștiente rămase nerezolvate.

 

Autoarea subliniază că indignarea și sentimentul de revoltă în fața unor fapte precum genocidul sau alte manifestări de cruzime nu au niciun rezultat. La fel de inutilă este și găsirea unui vinovat. Singurul lucru care poate rupe cercul vicios al violenței este (în cazul părinților) recunoașterea vinei și a suferințelor provocate și – în cazul celor care au suferit abuzuri – trăirea liberă a suferinței, a stării de doliu, conștientizarea traumelor din copilărie.

 

Cartea Pentru binele tău este un semnal de alarmă pentru părinți, dar și pentru adulți în general: metodele rigide sau violente de educație, reprimarea impulsurilor firești ale micuților nu sunt în niciun caz „spre binele copilului”, așa cum se afirmă de obicei. Așa cum atrage atenția autoarea, societatea noastră trăiește într-o stare de negare, idealizând rolul părintelui și al educatorului și minimalizând durerea copilului umilit, maltratat, redus la rolul de instrument al nevoilor părintești. Rezultatele acestei atitudini sunt astăzi mai vizibile decât oricând: crime în masă, războaie, atentate, sinucideri. Ieșirea din acest impas nu este ușoară, dar va aduce cu sine o libertate emoțională salvatoare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alice Miller

Traducător: Ida Alexandrescu

Data apariției: februarie 2017

Titlu original: Am Anfang war Erziehung

ISBN: 9789731116273

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 368

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: copilărie

Alice Miller
Alice Miller
Autor

Alice Miller (1923–2010), psiholog elvețian, a fost recunoscută în mod special p...

vezi autor