TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor CV-LIL-DEIEAC-17-N-001
Vezi
galerie

Dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor

de Linda Lantieri

Titlu apărut în colecția Familia la Curtea Veche la Curtea Veche

Id: #248165

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Tehnici de a cultiva puterea lăuntrică a copiilor
 

Descriere produs

Linda Lantieri şi Daniel Goleman le oferă părinţilor şi pedagogilor strategii eficiente de dezvoltare a inteligenţei emoţionale a copiilor. Astfel, un QR-code vă va ajuta să accesați exerciţii de meditaţie şi de relaxare, special concepute pentru copii, pe care cei doi autori le-au reunit într-un ghid care contribuie la formarea abilităţilor de concentrare a atenţiei, de empatie, de socializare şi de control al impulsurilor.


Valorificând cele mai recente descoperiri din domeniul cercetărilor asupra funcţionării creierului şi din psihopedagogie, Linda Lantieri a creat un program educaţional vizând învăţarea socio-emoţională, care, aplicat în numeroase şcoli, s-a dovedit extrem de eficient în a-i ajuta pe copii să se relaxeze, să îşi exprime adecvat emoţiile, să îşi descopere interesele şi să depăşească anumite dificultăţi, în unele cazuri, chiar traume.


Autoarea demonstrează că pe lista disciplinelor şcolare esenţiale trebuie adăugată una care să aibă ca scop dezvoltarea rezilienţei interioare a copiilor – învăţarea socio-emoţională. Această carte poate structura o asemenea disciplină, deoarece prezintă strategii care ţin cont de specificul dezvoltării neurologice, fizice şi psihologice a copiilor. Alte benefiicii ale aplicării exerciţiilor din acest ghid sunt: creşterea stimei de sine, îmbunătăţirea conştiinţei de sine şi a abilităţilor de comunicare interpersonală şi creşterea performanţei şcolare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Linda Lantieri

Traducător: Gabriela Deniz

Prefaţator: Daniel Goleman

Data apariției: martie 2017

Titlu original: Building Emotional Intelligence: Techniques to Cultivate Inner Strength in Children

ISBN: 978-606-588-665-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: copilărie, emoții, familie

 

Opinii editoriale

În anii în care am lucrat împreună cu Linda, învăţarea socială şi emoţională s-a răspândit în zeci de mii de şcoli din întreaga lume şi continuă să se răspândească. În parte, la dezvoltarea sa a contribuit cartea mea din 1995, Inteligenţa emoţională, care susţinea că şcolile i-ar putea pregăti mai bine pe copii pentru viaţă, dacă programa şcolară ar cuprinde nu numai competenţele academice de bază, ci şi competenţele sociale şi emoţionale fundamentale. O mai bună conştientizare de sine, o mai bună abilitate de a gestiona emoţiile perturbatoare, o sensibilitate crescută la ceea ce simt ceilalţi şi capacitatea de a gestiona adecvat relaţiile sunt vitale pe tot parcursul vieţii. Dar fundaţia acestor competenţe se clădeşte în copilărie.

Daniel Goleman

Copiii noștri au probleme legate de stres, știm asta. Cartea aceasta ne învață cum să-i ajutăm. Exercițiile simple, dar eficiente prezentate de autori vă vor ajuta să le oferiți copiilor abilități de adaptare esențiale pentru a face față celor mai diverse provocări ale vieții.

Rachel Simmons, autoarea cărții „Odd Girl Out: The Hidden Culture of Aggression in Girls”
Linda Lantieri
Linda Lantieri
Autor

Linda Lantieri este o expertă cunoscută la nivel internațional în învățarea soci...

vezi autor
Daniel Goleman
Daniel Goleman
Prefaţator

Daniel Goleman (n. 7 martie 1946) și-a creat o reputație mondială de jurnalist ș...

vezi autor