TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mintea și creierul adolescentului
Mintea și creierul adolescentului
Vezi
galerie

Mintea și creierul adolescentului

de Daniel J. Siegel

Titlu apărut în colecția Parentaj la Herald

Id: #427170

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Mintea și creierul adolescentului este un ghid atât de necesar despre pericolele – și promisiunile! – adolescenței, o analiză proaspătă și profundă a acestei etape de viață. Cartea conține sfaturi practice pentru dobândirea fericirii și a succesului în această perioadă furtunoasă, sfaturi oferite de un specialist de renume în domeniul funcționării creierului.

 

Folosind un ton colocvial captivant, potrivit atât tinerilor, cât și celor care lucrează cu ei sau îi îngrijesc, Daniel Siegel dărână miturile despre „adolescenții înnebuniți de hormoni” și le înlocuiește cu o perspectivă mai constructivă despre „reconfigurările cerebrale” specifice vârstei: prezintă informații edificatoare despre activitatea cerebrală și oferă instrumente practive pe care adolescenții le pot folosi pentru a naviga prin vâltoarea emoțională, prin transformările mentale și cerebrale precum și în relațiile de zi cu zi. Motivele pentru care adolescenții fac toate aceste lucruri din cauza cărora părinții ajung în pragul disperării pot fi întâmpinate cu mai multă claritate dată de informarea neuroștiițifică și psihologică ce e ajută să dobândim cu toții, adolescenți și părinți sau mentori, mai multă compasiune și răbdare să descoperim puterea, curajul și creativitatea pe carre le aduce adolescența.

 

Ca om de știință vizionar și deschizător de drumuri, Siegel știe că, dacă tratăm adolescenții cu respectul și înțelegerea cuvenite, aceștia vor avea toate șansele să își adingă cel mai înalt potențial.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Daniel J. Siegel

Traducător: Raluca Toth

Data apariției: decembrie 2022

Titlu original: Brainstorm: The Teenage Brain from the Inside Out

ISBN: 978-630-6550-07-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: copilărie, încredere, iubire, toleranță, familie

 
 

Opinii editoriale

Un ghid atât de necesar despre pericolele – și promisiunile! – adolescenței, Vâltoarea mintii abunda în sfaturi practice pentru dobândirea fericirii și a succesului în această perioadă a vieții. O carte care trebuie citită de toți cei care trăiesc alături de adolescenți.

Dr. Christine Carter, autoarea cărții „Raising Happiness” și directoarea Greater Good Parents din cadrul Centrului Good Science, Universitatea din California, Berkeley

„Vâltoarea minții este o carte revelatoare și impresionantă, un dar minunat pentru noi toți – adolescenți, părinți de adolescenți și oricine dorește să trăiască o viață împlinită și intensă pe această planetă. Daniel Siegel demonstrează cum presupusele dezavantaje ale anilor adolescenței au, de asemenea, avantajele lor. Lecțiile de viață care îi așteaptă pe adolescenți sunt lecții din care putem învăța cu toții, indiferent de vârstă. Adolescenții și părinții lor vor beneficia enorm din lectura acestei cărți, separat sau împreună.”

Daniel Goleman
Daniel J. Siegel
Daniel J. Siegel
Autor

Dr. Daniel J. Siegel este un renumit specialist în educație și psihiatrie, profe...

vezi autor