TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Copiii fac ordine! Categorizarea la vârsta preşcolară AS-THI-CFOCLV-12-N-001
Copiii fac ordine! Categorizarea la vârsta preşcolară
Vezi
galerie

Copiii fac ordine! Categorizarea la vârsta preşcolară

de Thea Ionescu

Titlu apărut în colecția Psihologul expert la ASCR

Id: #231023

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cartea urmăreşte categorizarea sau cum grupăm elementele realităţii şi cum ne reprezentăm mintal aceste grupări, din perspectiva dezvoltării cognitive. Modul în care ajungem la competenţa de a extrage trăsăturile relevante, astfel încât să grupăm împreună o serie de stimuli, reprezintă un pas important pentru înţelegerea deplină a conceptelor umane. Rezolvarea eficientă de probleme, spre exemplu, presupune şi flexibilitate cognitivă: cu cât identificăm mai multe soluţii potenţiale, cu atât e mai probabil că vom identifica soluţia cea mai bună. 
Pentru educaţia contemporană, devine relevantă educarea timpurie a flexibilităţii prin care îi vom putea ajuta pe copiii cu dezvoltare tipică să îşi atingă potenţialul, iar pe cei cu o dezvoltare atipică să se apropie cât mai mult de nivelul optim al funcţionării cognitive.
Autoarea oferă sugestii pentru aplicaţiile practice ale flexibilităţii cognitive în domeniul educaţiei timpurii, pentru toţi cei interesaţi de dezvoltarea copiilor de vârstă preşcolară, educatori, profesori, pedagogi, consilieri, psihologi sau părinţi. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Thea Ionescu

Data apariției: 2012

ISBN: 978-973-7973-54-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 168

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: ASCR