TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Managementul comportamentelor și optimizarea motivației pentru învățare AS-CAT-MCIOMP-15-N-001
Vezi
galerie

Managementul comportamentelor și optimizarea motivației pentru învățare

de Catrinel A. Ştefan, Éva Kállay, Alina Cosma, Sebastian Vaida

Titlu apărut în colecția Educaţie la ASCR

Id: #241556

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Seria Promovarea sănătății mintale în grădinițe şi şcoli este concepută de un colectiv de profesori de la Universitatea „Babeș-Bolyai”, sub coordonarea prof.univ.dr. Adriana Băban, prof.univ.dr. Oana Benga, prof.univ.dr. Adrian Opre, şi propune o serie de ghiduri care se adresează cadrelor didactice, psihologilor şi consilierilor școlari, furnizorilor de servicii educaţionale, specialiștilor în știinţe comportamentale.

Ghidurile conţin activităţi practice, fișe de lucru, materiale-suport pentru preșcolari, școlari mici și școlari mari, cu scopul de a preveni şi elimina comportamentele nesănătoase ale copiilor, conduitele provocatoare şi consecinţele acestora pe termen lung asupra performanţelor şcolare şi asupra integrării sociale a elevilor

Elevii care manifestă probleme de comportament şi disciplină atrag cel mai mult atenţia cadrului didactic, deoarece aceste comportamente interferează cu activitățile de învățare. Cel mai adesea, cadrele didactice soluţionează aceste probleme intervenind după apariţia acestor comportamente indezirabile prin atenţionări verbale, excludere, scăderea notei la purtare etc. Însă, de cele mai multe ori, efectul nu este cel așteptat, deoarece intervenția nu ține cont de înțelegerea factorilor care determină și mențin manifestarea acestor comportamente. În acest context, derularea unei analize funcţionale ajută cadrul didactic să înţeleagă scopul comportamentului problematic, dar și să identifice planuri de disciplină adecvate nevoilor de la grupă / clasă.


Activităţile practice, fișe de lucru, materiale-suport pe care le propune ghidul urmăresc combinarea într-o manieră eficientă a activităţii didactice cu monitorizarea şi managementul continuu al comportamentelor copiilor. În acest context, managementul grupei/ clasei reprezintă „abilitatea profesorului de a planifica şi organiza activităţile clasei astfel încât să asigure un climat favorabil învăţării” (Petrovai şi Lemeni, 2009). Pentru a putea dezvolta un mediu propice învăţării, este esenţial să putem identifica comportamentele care pot fi prevenite sau modificate atunci când ele se manifestă deja. Ghidul prezintă o serie de strategii care pot fi folosite la nivelul clasei/ grupei atunci când se vizează modificarea comportamentelor dezadaptative.







Alte titluri pentru SebastianVaida (autor):
Vorbește fără frică (2023) ,


extinde
 

Detalii produs

Autor: Catrinel A. Ştefan, Éva Kállay, Alina Cosma, Sebastian Vaida

Coordonator: Adrian Opre, Oana Benga, Adriana Băban

Data apariției: octombrie 2015

ISBN: 978-606-8244-90-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 196

Limbă: Română

Dimensiuni: 21x28 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: ASCR