TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Mistica numerelor. O cercetare asupra elementelor spirituale ale lumii

Eugen Bindel
Colecții/Serii: Logos
Ce reprezinta numarul in general si ce se poate implini gratie lui? Hugo Kukelhaus, in lucrarea Urzahl und Gebarde, afirma ca numarul este un spatiu...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-391-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Mistica numerelor. O cercetare asupra elementelor spirituale ale lumii

MAI MULTE DESPRE CARTE

Ce reprezinta numarul in general si ce se poate implini gratie lui? Hugo Kukelhaus, in lucrarea Urzahl und Gebarde, afirma ca numarul este un spatiu vid prin care sufla vantul imaginatiei, ca este asemenea unei harfe care, strunita de vant, produce sunete magnifice.

Aceste doua comparatii sunt foarte juste si pline de semnificatie. S-a recunoscut, si in acelasi timp nu s-a cunoscut, caracterul de spatiu vid al numerelor, nu s-a cunoscut ceea ce tinea de esenta lor, reprezentandu-se numerele ca structuri fara proprietati speciale. Parea sa se uite ca vidul nu era posibil fara efectul de aspiratie pe care acesta il exercita asupra mediului inconjurator, fara suflul ce i se incorporeaza. Cea care, in timpul ultimelor secole, a dat numarului o demnitate de stapan, a fost maniera non-spirituala, mecanicista, de a considera fenomenele lumii perceptibile: aceasta a sfarsit recent printr-o ingrozitoare descompunere a numerelor. Epocile trecute, care mai posedau inca valori spirituale, umpleau spatiul vid al numerelor cu pneuma, suflul contemplatiei spirituale a lumii.

Lucrarea Mistica numerelor este rezultatul dorintei de a restabili limpezimea primitiva in privinta numerelor, fara ca prin aceasta sa se piarda claritatea adusa de constiinta contemporana.

Autor: Eugen Bindel
Traducător: Radu Duma
Data apariției: 2013
Editura: Herald
Titlu original: Les Eléments spirituels des nombres
Pagini: 304
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
simbolistică, semnificaţie, reprezentare, texte sacre, limbaj, sistem
  • Eugen Bindel - Autor
    Nascut in Germania, Eugen Bindel a predat matematica la cele mai renumite universitati din Europa. Preluand sintagma lui Einstein ca "orice fizica sfarseste in metafizica" a cautat sa demonstreze cu ajutorul aparatului stiintific, matematic, atat capacitatea uimitoare a mintii de a explora universul manifestat, cat si limitele ei in abordarea domeniului "inefabil". In Mistica numerelor (O cercetare a elementelor spirituale ale lumii), lucrarea care l-a facut...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor