TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Bărbatul şi moda

Adina Nanu, Ovidiu Buta
Aceasta carte este rezultatul unui dialog intre o femeie si un barbat, dintre doua generatii. Amindoi sint preocupati de infatisarea umana: Adina...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1447-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Aceasta carte este rezultatul unui dialog intre o femeie si un barbat, dintre doua generatii. Amindoi sint preocupati de infatisarea umana: Adina Nanu e istoric de arta, iar Ovidiu Buta, care i-a fost student la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, este un tinar jurnalist de moda. Subiectul discutiei este arzator de actual: infatisarea masculina aflata in plin proces de transformare la inceputul mileniului III. Caci, dupa ce in secolul XX femeile au golit dulapurile de haine ale barbatilor, luind la purtare totul, de la pantaloni si cravate la palarii si camasi, e firesc sa ne asteptam ca, in veacul urmator, sexul tare sa doreasca sa isi ia revansa, sa isi dobindeasca libertatea de a se imbraca la fel de variat ca reprezentantele sexului frumos.

Cuprins extins:
Comunicarea prin imagine. moda si stilul
Costumul – a doua piele. Functiile costumului
Mijloacele de expresie vizuala
Barbatul ideal. Dandy‑ul si dandismul - virsta si moda
Trupul fara haine. Dimensiuni si proportii - cunoasterea de sine - remodelarea trupului
Coafuri si barbi si mustati
Trupul in haine. Corectarea siluetei prin vesminte
Imbracamintea piesa cu piesa
Muzica si dansul si costumul
Costumul festiv
Intre prezent si viitor
Autor: Adina Nanu, Ovidiu Buta
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Pagini: 336
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
modă, imagine, stil, jurnalist de modă, dandy, coafuri
 • Ovidiu Buta
  Autor
  Adina Nanu - Autor
  Adina Nanu este cel mai important specialist român în costum, autoarea singurei istorii a costumului publicată în România. Predă de peste 50 de ani cursuri de Istoria Artelor, Istoria Stilurilor și a Costumului la Universitatea Națională de Arte și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, din București. A publicat peste 30 de volume despre artă, din care amintim: Arta pe om (2001), Vezi? ...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Adina Nanu
  Autor
  Ovidiu Buta - Autor
  Ovidiu Buta a studiat comunicarea audio-vizuala in cadrul Academiei de Teatru si Film, precum si design la Universitatea Romano-Americana. Detinator a doua premii de excelenta in presa de moda, Ovidiu Buta este Director de Moda la GQ Romania, Senior Fashion Editor la revista de specialitate Dialog Textil, Fashion Editor la emisiunea Levintza prezinta si Fashion Contributer pentru MTV Stylissimo. A semnat articole in revistele ELLE, Exces si Cosmopolitan si a...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

mai, 2010, Dilemateca - Adina Diniţoiu
"Barbatul si modade Adina Nanu si Ovidiu Buta (cu desene de Adina Nanu si fotografii cu Neagu Djuvara si Adrian Silvan Ionescu, printre altii) este un cuceritor ghid vestimentar pentru barbati, scris cu competenta si verva la doua miini. Adina Nanu este istoric de arta, profesoara la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, iar Ovidiu Buta, tinar jurnalist de moda, i-a fost student. Cartea nu este numai de stricta actualitate in materie de tendinte de moda barbateasca – specialitatea lui Ovidiu Buta –, dar executa si «volute» istorico-documentare, caci Adina Nanu este o specialista in istoria costumului de-a lungul secolelor. Publicul-tinta e constituit nu numai de barbat i, dar si de femei, «admiratoarele» si adesea consilierele lor in materie de vestimentatie, si in genere cartea poate interesa pe oricine e preocupat de evolutia mentalitatilor, vazuta prin prisma evolutiei modei."
GQ
"Cum se vede de la prima vedere (pe omul imbracat) diferenta dintre sexe? Care dintre este este mai frumos? Adina Nanu are in privinta aceasta o teorie: Dumnezeu l-a creat pe Adam, dupa care, vazind ca are defecte, a scos o a doua editie perfectionata, Eva. Bineinteles ca Ovidiu Buta nu este de accord. Un dialog inedit intre un barbat si o femeie, intre doua generatii, despre un subiect extreme de fierbinte (si GQ). O trecere in revista a tot ceea ce un barbat ar trebui sa cunoasca pentru ca, la finalul «cursului», sa poata incarca regulile cu stil."
15 decembrie 2009, Observator cultural - Silvia Dumitrache
"Pentru ca moda si stilul merita mai mult decit prezentarile si abordarile cu care ne-au obisnuit nenumaratele reviste dedicate acestui fenomen, Adina Nanu si Ovidiu Buta ofera, in cartea lor publicata la Editura Polirom, Barbatul si moda, o perspectiva extrem de interesanta si inedita, in care fenomenul modei este studiat in aspecte multiple. Cartea este nascuta din colaborarea a doua nume de prestigiu in lumea modei românesti: Adina Nanu este istoric de arta, autoarea singurului studiu despre costum publicat in România, Arta, stil, costum, profesor la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, iar Ovidiu Buta, fost student al Adinei Nanu, este critic de moda, fashion director al revistei G.Q. Studiul celor doi este atractiv si din punct de vedere grafic, prin cuprinderea a zeci de ilustratii ale Adinei Nanu, precum si a unor fotografii realizate de Ovidiu Buta. Barbatul si moda este o carte bine-venita in peisajul editorial românesc, atractiva atit pentru pasionatii de moda, cit si pentru cei care nu se apropie de acest domeniu decit intimplator si care acum vor avea ocazia sa descopere un fenomen complex, viu."
15 decembrie 2009, Observator cultural - Ovidiu Buta
"Dandy nu mai e ceea ce a fost dandy. A devenit un fel de bun public, nu mai e vorba de o casta estetica, au aparut chiar genuri secundare ale dandy-ului. Sint multe raspunsuri in carte, sint multe intrebari pe care mi le-am pus eu, pe care i le-am pus Adinei, pe care Adina mi le-a pus mie si la care am cautat fie separat, fie impreuna niste raspunsuri. E o carte asemenea costumului pe care il port pe mine. In afara de material, exista cusaturi, exista nasturi care-l fac sa arate asa, au existat niste oameni care l-au taiat. Asa si cartea aceasta – in aparenta simpla, moda barbateasca e ca un costum foarte complicat."
Adina Nanu
"Marturisesc ca singura nu as fi indraznit sa semnez aceasta carte, ca sa nu para ca o bunica vrea sa le dea sfaturi nepotilor despre cum sa se imbrace. Dar cu Ovidiu Buta linga mine am avut curaj sa pun pe hirtie observatiile si gindurile care se adunasera in zecile de ani de cind predau istoria stilurilor si a costumului. El e mereu la curent cu ce se poarta la Londra, Paris, New York sau Milano, ia tot timpul pulsul modei, vede daca moda mai traieste sau trage sa moara, constata ce victime a mai facut, vine cu idei proaspete si verifica intuitiile si teoriile mele. Pe mine ma intereseaza, dincolo de valurile mici ale modelor trecatoare, curentele mari care traverseaza secolele si oceanele. Si, mai presus de orice, aspectul artistic al imaginii umane, care parea in ultimele doua veacuri ca nu ii mai preocupa pe reprezentantii sexului tare, dar care renaste sub ochii nostri si va deveni din ce in ce mai actual în mileniul III.” 
Ovidiu Buta
„Pentru mine, moda barbatilor a fost intotdeauna un mare mister. Poate ca acest lucru suna ciudat venind chiar de la un barbat – si chiar unul interesat foarte tare de subiect. Multi ani mi a fost foarte greu sa inteleg «zgircenia» garderobei masculine moderne, pina in momentul in care am avut sansa sa o intilnesc pe Adina Nanu, ca profesoara. A fost pentru prima data cind am invatat ca raspunsurile la intrebarile mele nu trebuie cautate doar in prezent, iar metrosexual, retrosexual, fashion icon si alti termeni pe care ii percepem ca fiind acut de actuali se regasesc in tipul dandy-ului, al industriasului de la inceputul secolului XX sau in imaginea lui Cary Grant. Aceasta carte m-a ajutat sa ma inteleg atit ca personalitate, cit si ca stil vestimentar. Barbatul modern a devenit un personaj complex, cu o imagine asumata si, lucrul cel mai important, dispus sa experimenteze.” 

Opinia cititorilor