TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mai români decât românii? De ce se îndrăgostesc străinii de România PO-SAP-MRDRDC-13-N-001
Mai români decât românii? De ce se îndrăgostesc străinii de România
Vezi
galerie

Mai români decât românii? De ce se îndrăgostesc străinii de România

de Sandra Pralong

Id: #204154

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

De ce se îndrăgostesc străinii de România, ce-i motivează și ce experiențe au avut aici? Mulți vin la studii, cu afaceri, din motive personale sau umanitare șideși sînt convinși  vor rămîne doar un timp, la un moment dat își dau seama  nu mai vor  plece acasăÎn pofida inconvenientelor și a obstacolelor întîlnite (de la infrastructură la fiscalitate, de la sistemul sanitar la cel educațional și multe altele), ei descoperă oportunități și frumuseți pe care nu le găsesc în țările natale. În Mai români decît românii?străini celebri pentru realizările lor sau alții, mai puțîn cunoscuți publicului larg, povestesc cum au ajuns in România și de ce nu mai vor  o părăseascăVeți descoperi poveștile unor oameni care, avînd lumea la picioare, au decis  se stabilească aici și veți află cum ne privesc pe noi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sandra Pralong

Data apariției: 2013

ISBN: 978-973-46-2638-0

EAN-16: 978973462638

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 496

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"Putina lume stia, pina la aparitia acestei lucrari, cit de multi straini de calitate si-au mutat viata in Romania si si-au construit cariere aici. Fie ca sint doar bucatari cunoscuti, precum elvetianul Jakob Hausmann, fie proprietari de fabrici de lapte si apa minerala, precum greco-elvetianul Jean Valvis, fie directori de banca, precum olandezul Steven van Groningen, acesti oameni afirma ca le place aceasta tara si se gindesc ca, cel mai probabil, nu vor mai pleca niciodata de aici. Chiar si cei care intra in contact cu lucrurile mai putin placute, precum saracia ori copiii abandonati – americanca Leslie Hawke, britanicii Ian Tilling si Graham Perolls –, spun ca Romania le-a oferit multe lucruri bune si chiar s-au indragostit de ea."

29 iunie 2013, Suplimentul de cultură, nr. 405 - Răzvan Chiruţă

"De 23 de ani, de cind m-am intors in Romania, ma doare foarte tare cind aud atitea vorbe de ocara asupra tarii, atitia oameni care spun ca „Romania e o tara frumoasa, pacat ca e locuita”. E inacceptabil sa spui despre tine insuti ca ai prefera sa nu existi. M-am gindit, cind am realizat aceasta carte, ca poate ne convingem mai usor de potentialul nostru daca ne uitam la acesta prin ochii strainilor care traiesc in Romania."

Sandra Pralong redată de Răzvan Chiruţă, 29 iunie 2013, Suplimentul de cultură, nr. 405 - Sandra Pralong

„Propun o carte despre Romania scrisa de straini, pentru ca imi doresc o alta perspectiva.
O tara traieste prin oamenii ei si devine ceea ce acestia gandesc si spun despre ea – „tara” rezulta din suma tuturor actiunilor individuale. Va place cum arata tara gandurilor si a vorbelor noastre, ce spun gesturile noastre despre ea? Mie nu.
De ce se indragostesc strainii de Romania si romanii, nu? Oare ce vad altii in noi – si in tara noastra –, iar noi nu stim sa dibuim; care este „acel ceva” in fata caruia noi suntem orbi, dar pe care ceilalti il percep si-l apreciaza ?
In esenta, despre acest lucru simplu este cartea: despre motivele pentru care putem iubi Romania.” 

Sandra Pralong
Sandra Pralong
Sandra Pralong
Autor

Nascuta la Bucuresti si crescuta in Elvetia si Statele Unite ale Americii, Sandr...

vezi autor