TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Supravieţuirile 6. În jungla unui bloc de gheaţă

Radu Cosaşu
Colecții/Serii: Ego-Grafii
In jungla unui bloc de gheata, jurnalul tinut de autor pe marginea unor stiri din ziare, reia textul revazut din Un august pe un bloc de gheata...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0782-2
Dimensiuni: 12x18,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:

MAI MULTE DESPRE CARTE

In jungla unui bloc de gheata, jurnalul tinut de autor pe marginea unor stiri din ziare, reia textul revazut din Un august pe un bloc de gheata (1971, reeditat in 2003), distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor, integrindu-l ca al saselea volum din ciclul Supravietuirilor. Ultima sectiune a cartii, cea referitoare la toamna anului 1969, are ca principala tema saptamina petrecuta de autor la Moscova, ca membru al unei delegatii romane la un festival de film sovietic. In stilul sau savuros, autorul comenteaza filmele caracteristice epocii pe care le vizioneaza, precum si intilnirile la care participa sau experientele din capitala Uniunii Sovietice.

Premiul pentru proza al revistei Cuvintul pe 2007

Radu Cosasu a primit Premiul National pentru Literatura pe anul 2006, acordat de Uniunea Scriitorilor din Romania:

Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură română, confesiune, cinematografie, comunism, cotidian, Moscova, sinucidere politică, jurnalist, scriitor
  • Radu Cosaşu Radu Cosaşu - Autor
    Radu Cosaşu (nume originar Oscar Rohrlich, n. 29 octombrie 1930, Bacău) este unul dintre cei mai apreciaţi scriitori români contemporani. În perioada 1973-1989 a publicat un ciclu de nuvele (în şase volume) intitulat Supravieţuiri (Editura...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

mai 2008, Noua literatură - Ana Chiriţoiu
"Intocmai ca paginile de efemeride din care se inspira acest volum, el poate fi recitit cu o incintare constanta. Nu stiu daca Supravietuirile 6 e un fel de pledoarie pentru reabilitarea presei, dar este un bun argument pentru literatura minimalista si miniaturala, care nu-si propune sa fie totala si care izbuteste sa fie exact ce vrea sa fie."
30 ianuarie 2008, Adevărul literar şi artistic - Cezar Paul-Bădescu
"Radu Cosasu este, incontestabil, precursorul autofictiunii de astazi, un scriitor care isi expune propria persoana in mod fictional, fara sa si-o cosmetizeze. De data aceasta, descoperim o proza care vorbeste, aparent, prea putin despre personajul auctorial. Doar aparent, insa. Colectia de stiri ciudate din anii ’68-’69 il definesc in egala masura pe omul si scriitorul Radu Cosasu (un mare devorator de presa) si spune foarte multe despre felul cum se raporteaza el la literatura."
24-30 ianuarie 2008, Observatorul Cultural - Adina Diniţoiu
"Radu Cosasu adauga Supravietuirilor un volum mai amar, in care taieturile si asamblajele jurnalistice freamata de anxietate, iar nu de frivolitate. E de retinut fantastica orchestrare a faptelor diverse, ridicarea efemerului jurnalistic la rang de detaliu reflector al universalului, metafizica in marginea accidentalului si, in fine, marea arta, suprema a scriitorului."
Gheorghe Crăciun
"Sint doar un cititor care stie ca fara Radu Cosasu nu se poate. Nici in gazetarie, nici in literatura. Radu Cosasu ma dezarmeaza prin dezinhibare, umor, inteligenta, ironie, capacitatea de autodistantare si inimitabila sa verva lingvistica... Intr-o literatura in care scrie Radu Cosasu n-ai cum sa mori de plictiseala, n-ai cum sa epuizezi imprevizibilul si repetabilitatile vietii, n-ai cum sa pierzi pe drum secretele scrisului.” 
Nicolae Manolescu
„Nu cred ca mai exista un autor de proza scurta de valoarea lui Radu Cosasu.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus