TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Numele meu este Mahtob PO-MAM-NUMMEM-16-N-001
Numele meu este Mahtob
Vezi
galerie

Numele meu este Mahtob

de Mahtob Mahmoody

Id: #246197

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Continuarea unei poveşti care, cu două decenii în urmă, cutremura milioane de cititori din întreaga lume


În 1987, Betty Mahmoody publica o carte ce avea să devină bestseller internaţional, Not Without My Daughter (Nu fără fiica mea), în care relata experienţa terifiantă trăită după ce şi-a urmat soţul iranian în ţara natală a acestuia, unde a fost apoi ţinută prizonieră împreună cu fiica sa în vîrstă de patru ani. În 1991, romanul a fost ecranizat, cu Sally Field şi Alfred Molina în rolurile principale. După aproape treizeci de ani, fiica, Mahtob Mahmoody, completează povestea. Numele meu este Mahtob nu e doar şirul de întîmplări trăite sub imperiul captivităţii şi al fricii în Iran, ci şi istoria urmărilor pe care această experienţă le-a avut. Întoarsă în America după ce a reuşit să evadeze împreună cu mama sa, Mahtob trăieşte cu spaima de a fi răpită din nou, are coşmaruri repetate şi la şcoală este înscrisă sub un nume fals, ameninţată în fiece clipă de umbra tatălui. Numele meu este Mahtob e povestea unei tinere puternice care, în ciuda experienţelor prin care a trecut şi a unei boli ce îi pune viaţa în pericol, reuşeşte să răzbată, să găsească puterea de a-şi ierta tatăl abuziv, regăsindu-şi astfel pacea şi bucuria de a trăi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mahtob Mahmoody

Traducător: Ioana Georgescu

Data apariției: octombrie 2016

Titlu original: My Name Is Mahtob: The Story that Began the Global Phenomenon Not Without My Daughter Continues

ISBN: 978-973-46-6218-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 320

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: curaj, supraviețuire

 

Opinii editoriale

„Numele meu este Mahtob urmărește povestea tulburătoare a unei fetițe ce trăiește eroic o viață dominată de frică; pe de altă parte, cartea vorbește și despre puterea de a ierta, de a te elibera de sub imperiul groazei.”  

Die Welt

Un nou capitol în istoria frământată a unei familii și în același timp un alt exemplu cutremurător al felului în care decizii politice lipsite de rațiune pot fringe destinul a mii de familii.

Libro

În scene de o profundă sensibilitate, Mahtob povestește cum a reușit să își ierte tatăl în ciuda faptelor sale îngrozitoare și descrie în scene vii, emoționante legătura indisolubilă cu Betty Mahmoody, mama ei.” 

SonntagsBlick
Mahtob Mahmoody
Mahtob Mahmoody
Autor

Mahtob Mahmoody (n. 1979, Houston, Texas) este licenţiată în psihologie la Michi...

vezi autor