TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Colosul din Maroussi

Henry Miller
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Al zecelea volum din seria pe care Editura Polirom o dedica lui Henry Miller, „un scriitor de neegalat” (Norman Mailer). Colosul din...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2292-4
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Al zecelea volum din seria pe care Editura Polirom o dedica lui Henry Miller, „un scriitor de neegalat” (Norman Mailer).

Colosul din Maroussi este un gen aparte de jurnal de calatorie, scris in maniera foarte intensa, subiectiva si candida a lui Henry Miller. In 1939, resimtind amenintarea razboiului si a retardului artistic, Miller pleaca in Grecia, la invitatia prietenului sau, scriitorul Lawrence Durrell si, impresionat de peisajele si de oamenii pe care ii intilneste pe parcursul calatoriei sale – in special de scriitorul grec George Katsimbalis, caruia i-a dedicat cartea sa –, incepe sa-si astearna pe hirtie opiniile radicale despre razboi, impresiile si transformarile spirituale prin care trece zi de zi, in contact cu locuri si oameni care il fascineaza profund. Ca orice calatorie spirituala, si aceasta sta sub semnul epifaniei, al experientei liminale si al renasterii, in care omul se regaseste „gol ca un salbatic”, eliberat de orice notiuni idealiste despre Dumnezeu, credinta si morala.

Autor: Henry Miller
Traducător: Cristina Felea
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: The Colossus of Maroussi
Pagini: 216
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, literatură modernă, jurnal, călatorie, prietenie, Grecia, Lawrence Durrell, George Katsimbalis, război, retard artistic, spiritual, ideal, credinţă, morală
  • Henry Miller Henry Miller - Autor
    Henry Valentine Miller (1891-1980) s-a nascut in Yorkville, New York, intr-o familie de origine germana. Si-a petrecut anii de scoala in Brooklyn, intre 1909 si 1924 a lucrat in atelierul de croitorie al tatalui sau, a trecut prin greutati, slujbe prost platite, in...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

6 iunie 2012, bookblog.ro - Teodora Graur
"Din punctul de vedere al lui Miller, cel mai valoros roman al sau este Colosul din Maroussi, inspirat din perioada pe care a petrecut-o in Grecia, la prietenul sau Laurence Durell. Henry afirma intr-un interviu ca ceea ce ii place la aceasta carte este faptul ca „e vesela – exprima bucurie si ofera bucurie”.
16 martie 2012, Observator cultural nr. 616 - Luminiţa Voina-Răuţ
"Colosul din Maroussi este o carte de adoratie despre Grecia, care-l subjuga pur si simplu pe cititor (...). Miller ne plimba sufletul printr-o Grecie a deceniului trei spre patru, dar cititorul e permanent tentat sa se raporteze la Grecia contemporana, constatind ca multe lucruri sint si astazi valabile. Stilul poetic, usor infiorat, insa bine pliat pe starile sufletesti ale scriitorului – imbatat de frumusetea locurilor si a locuitorilor Eladei – recomanda din plin aceasta carte tradusa impecabil de doamna Cristina Felea. Spun unii ca e cea mai buna carte a lui Henry Miller, altii ca e cea mai frumoasa declaratie de dragoste adresata Greciei..."
16 aprilie 2012, Tribuna, nr. 231 - Ion Vlad
"In ansamblul ei, opera lui Henry Miller e un JURNAL al edificarii unei constiinte tulburate de realitati, sanctionind si elogiind, impatimit de mari creatori, modele absolute pentru sine si pentru viitoarele pagini scrise sub pecetea marilor taine ale lui Dostoievski in primul rind."
12 aprilie 2013, Observator cultural, nr. 669 - Cristina Manole
"Colosul din Maroussi [...] un eseu de mare subtilitate si un poem de mare virtuozitate contemplativa."
The New York Sun
"Colosul din Maroussi este o carte deosebita de tot ce s-a scris pina acum despre Grecia. Un teritoriu iubit si urit in acelasi timp, cu o istorie atit de bogata, ea are privilegiul de a fi batuta cu pasul si apoi descrisa de un scriitor innascut, cu o perspectiva istorica si literara inedita.” 
The New York Times
"Colosul din Maroussi isi trage energia dintr-o calatorie elena de noua luni. In aceasta perioada, Miller a pregatit terenul pentru un adevarat imn adus unei culturi din care lumea inca se hraneste.” 
The New Republic
"Ce poate fi mai bine-venit decit o carte de calatorii atit de prietenoasa despre Grecia, scrisa de autorul Tropicelor?”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus