TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Sămânța încolțită

Anchee Min
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom. Actual
 La 20 de ani după apariția primului roman inspirat din propria viață, Azaleea Roșie, în care zugrăvea în culori sumbre...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-4690-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

 La 20 de ani după apariția primului roman inspirat din propria viață, Azaleea Roșie, în care zugrăvea în culori sumbre tribulațiile ei în timpul Revoluției culturale chineze, Anchee Min hotărăște să-și întregească povestea vieții în Sămânța încolțită. Sincer și adesea șocant, scriitoarea relatează dificultățile cu care s-a confruntat că imigrantă până când a ajuns să se adapteze ritmurilor țării de adopție și să-și construiască o carieră literară de succes. Muncă epuizantă, efortul de a învață singură engleză ștând într-o cămăruță neîncălzită și urmărind la televizor serialul Sesame Street, trauma unui viol, căsătoria eșuată și apoi divorțul deprimant, nașterea fiicei sale, Lauryann, și a doua căsătorie – fericită – sunt numai câteva dintre experiențele în care se regăsesc, într-un fel sau altul, atâția dintre imigranții ce au venit în America, „țara făgăduinței”, cu inima plină de speranță într-un viitor mai bun. 

Autor: Anchee Min
Traducător: Ionuț Sociu
Data apariției: ianuarie 2016
Editura: Polirom
Pagini: 384
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
povestea vieții, memorii, jurnale, roman, experiențe, America, imigranți, căsătorie, viitor
  • Anchee Min Anchee Min - Autor
    Anchee Min s-a nascut la 14 ianuarie 1957, la Shanghai, in timpul regimului comunist condus de Mao Zedong. La doar 9 ani facea parte din Micile Garzi Rosii (o organizatie de tineret initiata la inceputul Revolutiei Culturale, menita sa sustina regimul maoist), iar la...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

The New York Times
 „Prin romanele sale, Anchee Min a găsit o cale de a păstra legătură cu propriile rădăcini culturale lăsate în urmă. Ea a reinventat o imagine frumoasă, tragică, dramatică a unei Chine pe care acum o poate privi fără durere. La fel cum s-a întâmplat cu mulți artiști emigranți, America i-a dat lui Anchee Min șansa de a aduce semințele extraordinarei sale povești dincolo de ocean, unde le-a îndemnat să înflorească.” 
Kirkus Reviews
 „O poveste adevărată înfățișând calea de la mizerie la bunăstare, din Shanghai în Chicago... O carte care te inspiră, despre o dârzenie și o tărie de caracter uluitoare.” 
Publishers Weekly
 „Privind scrutător moștenirea Revoluției culturale a lui Mao Zedong, Anchee Min creează prin românul ei un puternic și tulburător contrast între atitudinea americană și cea chineză în față valorilor umanității.”  

Opinia cititorilor