TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Dezastrul de la Cernobîl. Mărturii ale supravieţuitorilor

Svetlana Aleksievici
Colecții/Serii: Corint Istorie
National Book Critics Circle Award 2005 pentru carte de nonficţiune Premiul pentru Pace Erich-Maria-Remarque, 2001. Carte interzisă în...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-8723-01-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Dezastrul de la Cernobîl. Mărturii ale supravieţuitorilor

MAI MULTE DESPRE CARTE

National Book Critics Circle Award 2005 pentru carte de nonficţiune

Premiul pentru Pace Erich-Maria-Remarque, 2001.

Carte interzisă în Bielorusia.

 

Svetlana Aleksievici a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură 2015 pentru „scrierile ei polifonice, un monument închinat suferinței și curajului în vremurile noastreˮ, conform comunicatului dat publicității de Comitetul Nobel de la Stockholm. 

Autor: Svetlana Aleksievici
Traducător: Antoaneta Olteanu
Data apariției: mai 2015
Editura: Corint
Pagini: 336
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Cerobîl, dezastru nuclear, memorii, mutaţii genetice

Recenzii

Vlad Zver Vlad Zver Dezastrul de la Cernobîl O carte cutremurătoare cum rar am citit...Svetlana Aleksievici a publicat cartea în 1997. Au fost necesari unsprezece ani pentru ca mărturiile celor care au fost actori nevinovați în incidentul Cernobâl să fie auziți. Fie că au fost lichidatori, pompieri care au intervenit doar la câteva ore de la dezastru, mame care au umblat cu copiii afectați de radiații prin spitale, viitoare mame care erau gravide la momentul exploziei reactorului și care au suferit alături de pruncii pe care-i creșteau în ele, soții care și-au pierdut în doar câteva luni bărbații, oameni simpli care au refuzat să plece din satele și...
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

Ion M. Ioniță
„Explozia reactorului numărul 4 va deveni cel mai mare dezastru nuclear civil din istoria omenirii. Zona este o realitate în toată monstruozitatea ei. La fel ca în cartea SF a fraților Strugaţki,Picnic la marginea drumului, Zona este un infern pe pământ, guvernat de propriile legi. Aici dansează lumini deasupra câmpului, praful ridicat de vânt are culori ciudate, se nasc copii cu mutații genetice, populația a fost evacuată, regiunea, interzisă și păzită de patrule militare, dar oameni stranii și-au făcut din Zonă locul în care trăiesc. Ei sunt Călăuzele reale în Zona reactorului de la Cernobîl.”
Publishers Weekly
„O istorie orală mişcătoare a catastrofei din 1986 de la reactorul nuclear de la Cernobîl, în care curajul fatalist şi stoic este dublat de un umor incredibil de negru. Jurnalista rusă Svetlana Aleksievici a înregistrat o serie de mărturii pe care le-a prezentat sub forma unor «monologuri», în stil romanesc, care zugrăvesc imaginea vie a atmosferei generale de nemulţumire de la sfârşitul perioadei comuniste, în care liderilor de partid agresivi, propagandei paranoice şi mobilizărilor haotice li se opun sarcasmul deprimant, gândurile amare şi abuzul de votcă. Rezultatul este o radiografie de neuitat a sufletului rus.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus