TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Elitele şi arhitectura rezidenţială în Ţările Române (sec. XIX-XX)

Narcis Dorin Ion
Colecții/Serii: Patrimoniu cultural
Lucrarea Elitele şi arhitectura rezidenţială în Ţările Române (sec. XIX-XX) îşi propune să prezinte un subiect mai puţin...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-668-229-2
Dimensiuni: 24x28 cm
Tip copertă: Hardcover

Elitele şi arhitectura rezidenţială în Ţările Române (sec. XIX-XX)

MAI MULTE DESPRE CARTE

Lucrarea Elitele şi arhitectura rezidenţială în Ţările Române (sec. XIX-XX) îşi propune să prezinte un subiect mai puţin abordat până acum în istoriografia română: cel al fostelor reşedinţe boiereşti din România, clădiri care au început să apară în spaţiul nostru încă din secolul al XVI-lea şi care au cunoscut perioada de maxim înflorire în cel de-al XIX-lea veac.
În special din a doua jumătate a veacului XIX, elita politică şi aristocratică românească a încercat – şi a şi reuşit – o racordare la modelele de civilizaţie europeană, aceasta fiind o perioadă fastă în care reprezentanţii marilor familii boiereşti şi-au construit pe proprietăţile lor de la ţară palate şi conace care imitau, în general, stilurile arhitectonice la modă în Occidentul acelor vremuri. S-au ridicat astfel sute de conace boiereşti, cele din Moldova imitând stilul neoclasic, foarte des întâlnit în Rusia ţarilor, în timp ce clădirile din Muntenia s-au inspirat de la modelele occidentale, majoritatea comanditarilor facându-şi studiile în Apus, unde au putut admira marile reşedinte nobiliare şi fastul vieţii desfăşurate în ele.

Autor: Narcis Dorin Ion
Data apariției: 2011
Editura: Oscar Print
Pagini: 528
Limba: Română
Hârtie: Lux
Cuvinte cheie:
elite, arhitectura, reşedinţe, societate

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus