TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Conversaţii cu Stalin CO-MID-CONVCS-15-N-001
Conversaţii cu Stalin
Vezi
galerie

Conversaţii cu Stalin

de Milovan Djilas

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

Id: #207447

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În 1944, Milovan Djilas, în calitate de general al partizanilor, a condus Misiunea militară iugoslavă la Moscova. Anul următor, ca ministru în cabinetul postbelic al lui Tito, a făcut o nouă vizită la Moscova, pentru a se întâlni cu Stalin, Molotov şi alţi lideri sovietici. În 1947, a luat parte la constituirea Cominform, care, la insistenţele lui Stalin, şi-a stabilit sediul la Belgrad. În 1948, a mai condus o delegaţie iugoslavă la Moscova în încercarea zadarnică de a preîntâmpina ruptura dintre cele două state care se va petrece chiar în acel an. Despre aceste vizite este vorba în cartea de faţă. În aprilie 1962, Djilas a fost din nou arestat. Eliberat condiţionat în 1966, a rămas un personaj controversat până la moartea sa, în 1995.

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Milovan Djilas

Traducător: Sorin Șerb

Data apariției: mai 2015

Titlu original: Sureti na Staljiom

ISBN: 978-606-8623-70-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: război

 

Opinii editoriale

„Aceste trei întâlniri cu Stalin, care au avut loc în timpul şi după cel de-al Doilea Razboi Mondial, sunt extraordinar de vii şi de tulburătoare. Djilas îl descrie foarte bine pe dictator în bârlogul lui: şiret, crud, deosebit de talentat. Puţine carţi ne oferă o imagine aşa de clară a împrejurărilor care au făcut din Stalin o personalitate atât de convingătoare şi a modului în care a reuşit să-i hipnotizeze şi să-i terorizeze pe cei din jur. Djilas îi descrie şi pe principalii membri ai curţii lui Stalin: Beria, Malenkov, Jukov, Molotov şi Hruşciov. Rezultatul este un portret fascinant al conducătorului aflat la apogeul faimei şi puterii.” 

Penguin Classics

„Milovan Djilas a fost unul dintre oamenii care au crezut în visul frumos al unei lumi mai bune şi au suferit parte din consecinţele ce decurgeau din asemenea naivitate. Întâlnirile cu Stalin au fost preambulul trezirii şi ieşirii de sub vrajă.  

Rândurile sale erau adevărate atunci când au fost scrise şi ramân uluitor de actuale astăzi, când Rusia – altădată a ţarilor, mai apoi a secretarilor generali şi, în zilele noastre, a altor oameni cu mâna de fier – ramâne la fel de vulnerabilă în puterea ei de paradă şi totodată mereu puternică, în ciuda slăbiciunilor sale.

Dinspre Istorie către prezent, iată o carte care va face istorie pe mai departe.”

Adrian Cioroianu
Milovan Djilas
Milovan Djilas
Autor

Milovan Djilas (1911–1995), scriitor şi om politic iugoslav, a scris Conversaţii...

vezi autor