TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Nae Ionescu. Aşa cum l-am cunoscut

Mircea Vulcănescu
Colecții/Serii: Spiritualitate
Rând pe rând: filosof de catedră, soţ şi tată, cap de şcoală, director de bancă, negustor, ziarist, căpitan de industrie, om...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-757-184-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Nae Ionescu. Aşa cum l-am cunoscut

MAI MULTE DESPRE CARTE

Rând pe rând: filosof de catedră, soţ şi tată, cap de şcoală, director de bancă, negustor, ziarist, căpitan de industrie, om politic, curtean, filosof de casă, îndrumător spiritual, amant, eminenţă cenuşie, victimă politic, martir, todeauna curios, todeauna în curs de aşezare, cu un picior aici şi cu unul dincolo – viaţa lui este acea necontenită nelinişte, acea necontenită sete de depăşire, de neputinţă de a atinge o formă definitivă de echilibru, după care suspina cu atât de des citatele de el, cuvinte augustiniene: „Tu nos fecisti ad Te, ireequietum cor nostrum, donec requiescat in Te”
Datoria noastră, a celor ce l-am cunoscut şi l-am iubit, nu este să-i pomenim gândurile numai spre deşartă aducere-aminte. Ci să ni le facem trup, să ne luptăm cu ele, pentru propria noastră echilibrare.
În lupta pe care o duce neamul nostru pentru a-şi găsi un chip spiritual al lui, contactul cu un om care a atins, cu aripa vie a gândului său, toate apele cugetării, toate ispitele stării omeneşti, nu poate fi decât binefăcător.

Data apariției: 2009
Editura: Eikon
Pagini: 176
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
biografie, memorii
  • Mircea Vulcănescu Mircea Vulcănescu - Autor
    S-a nascut in 1904 la Bucuresti. Studii universitare de filozofie si de drept la Bucuresti (licente in 1925), continuate printr-o specializare la Paris. Asistent de sociologie si de etica la catedra profesorului Dimitrie Gusti, a participat la campaniile monografice,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor