TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jurnal de la șaisprezece ani. Adolescentul HU-YAK-JDLAAA-14-N-001
Jurnal de la șaisprezece ani. Adolescentul
Vezi
galerie

Jurnal de la șaisprezece ani. Adolescentul

de Yasunari Kawabata

Titlu apărut în colecția Memorii | Jurnale la Humanitas

Id: #239311

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Jurnal de la şaisprezece ani şi Adolescentul sunt două dintre cele mai cunoscute scrieri autobiografice ale lui Yasunari Kawabata. Fie că e vorba de agonia bunicului, evocată deopotrivă cu compasiune şi exasperare, fie că e rememorată iubirea interzisă, platonică pentru un coleg de liceu, regăsim în aceste pagini câteva dintre temele care l-au urmărit pe Kawabata de-a lungul vieţii: sentimentul pierderii ireversibile a celor dragi, singurătatea, dificultatea de a surprinde adevărurile ultime, fragilitatea dragostei.

 

„Ceea ce mi s-a părut cel mai straniu când am descoperit jurnalul a fost faptul că nu-mi aminteam deloc de viaţa de zi cu zi povestită aici. Dacă nici eu nu-mi amintesc de zilele astea, oare unde s-or fi dus? Unde-or fi dispărut? M-am uitat în urmă după amintirile vechi şi m-am gândit la ce pierd oamenii odată cu trecutul lor. Şi acum mi se pare straniu faptul că am trăit zilele astea şi nu-mi amintesc de ele – prima dintre problemele pe care le prezintă Jurnalul. Chiar dacă nu-mi aduc aminte de zilele astea, nu-mi vine să cred că pur şi simplu au dispărut, ori s-au pierdut undeva în trecut. Dar Jurnalul nu este o lucrare despre memorie sau lipsa ei. Nu e nici un comentariu asupra semnificaţiei timpului şi a vieţii. Am certitudinea, însă, că pentru mine este un punct de reper, un indiciu.” (Yasunari KAWABATA)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Yasunari Kawabata

Traducător: Cornelia Daniela Lupşă

Data apariției: decembrie 2014

Titlu original: Juroku sai no nikki

ISBN: 978-973-50-4652-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 196

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: iubire, singurătate, adevăr

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Yasunari Kawabata este unul dintre cei mai importanți scriitori japonezi ai secolului XX. Alături de bunul său prieten Yukio Mishima, a reușit să repună literatura japoneză pe harta literară a lumii ș......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Kawabata dorea cu patimă puritatea; personajele sale trăiesc această contradicţie.”

The Boston Globe

„Kawabata foloseşte mecanisme din îndelungata tradiţie poetică a literaturii japoneze clasice ca să creeze în proza modernă remarcabilele sale efecte: juxtapunerea de imagini peste imagini pentru a deschide adâncurile de simţire ascunse sub o placidă realitate de suprafaţă.”

The Washington Post
Yasunari Kawabata
Yasunari Kawabata
Autor

Yasunari Kawabata s-a născut la Osaka, în 1899. În 1924 a absolvit Universitatea...

vezi autor