TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Între Capşa şi Corso

Vlaicu Bârna
Colecții/Serii: Biblioteca Memoria
Scriitori, jurnalisti si artisti mai mult sau mai putin cunoscuti isi dau intilnire in perioada interbelica la cafeneaua Capsa ori braseria Corso....
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-4433-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Între Capşa şi Corso

MAI MULTE DESPRE CARTE

Scriitori, jurnalisti si artisti mai mult sau mai putin cunoscuti isi dau intilnire in perioada interbelica la cafeneaua Capsa ori braseria Corso. Aici se discuta politica, se leaga prietenii si se nasc adversitati. Vlaicu Barna ne ofera tabloul complex al vietii culturale bucurestene din anii 1930 si de mai tirziu, cu intrarea Romaniei sub influenta Uniunii Sovietice si instaurarea dictaturii comuniste. Facind dovada unei memorii prodigioase, autorul evoca momente si chipuri notabile ale culturii romanesti, mari personalitati cu care a colaborat sau pe care le-a cunoscut indeaproape. Ii intilnim astfel, printre altii, pe E. Lovinescu, Nicolae Iorga, Tudor Arghezi, Ion Barbu, Victor Eftimiu, Eugen Jebeleanu, G. Calinescu sau Theodor Pallady.
Autor: Vlaicu Bârna
Data apariției: aprilie 2014
Editura: Polirom
Pagini: 448
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
memorii, scriitori români, artiști români, România interbelică, jurnal

Opinii Editoriale

Z. Ornea
"In cartea dlui Vlaicu Barna defileaza, cu silueta lor inconfundabila, mari personalitati scriitoricesti, artistice si gazetaresti. Bine sur-prinse sint personalitatile unor H. Bonciu, Stefan Antim, Cezar Petrescu, Al. Rosetti, Vladimir Streinu, Vasile Voiculescu si inca multi altii. Cartea dlui Vlaicu Barna, Intre Capsa si Corso, merita citita ca un bun, fermecator op de memorialistica. E si savuros, si un bogat (ca sa spun asa) instrument de informatie in ale istoriei literare.” 

Opinia cititorilor