TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jurnal de la Filipeni P4-VIP-JDLFAU-10-N-001
Jurnal de la Filipeni
Vezi
galerie

Jurnal de la Filipeni

de Viorel Pătraşcu

Id: #220424

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Apostolatul unui medic în „epoca de aur”. Ediția a IV-a
 

Descriere produs

„Un jurnal de un realism crud, halucinant, în care realitatea desfide imaginaţia. A fost publicat trei decenii mai târziu la Editura Paralela 45 sub titlul Jurnal de la Filipeni. Subtitlul, apostolat în «epoca de aur», e o ironie tardivă.


Pe atunci, medicul Viorel Pătraşcu nu-şi îngăduia comentarii, judecăţi, aluzii critice cu substrat politic. Îi era suficientă realitatea trăită, transcrisă meti­cu­los, atent la detalii şi ferită de literatură. De literaturi­zare, mai ales.


A reuşit ast­fel să ne ofere un teribil document despre minciuna instituţionalizată şi de­spre mizeria cotidiană a existenţei ţăranilor în regi­mul comunist.” - Neculai Constantin Munteanu

extinde
 

Detalii produs

Autor: Viorel Pătraşcu

Data apariției: noiembrie 2021

ISBN: 9789734734979

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 252

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Paralela 45

Teme: comunism

 

Opinii editoriale

„E uimitor cât poate să intereseze istoria unei comune năpăstuite. Doar Carlo Levi, în Cristos s-a oprit la Eboli a mai dat o cercetare sensibilă a sărăciei din acelaşi unghi al generozităţii.

La terminarea însemnărilor sale, doctorul Pătraşcu adaugă lista completă a cărţilor citite în trei ani de apostolat la Filipeni: o sută patruzeci şi nouă de titluri! O bibliotecă de «opere de ficţiune». Ce neştiute sunt căile instrucţiei: un medic citeşte o bibliotecă de ficţiune, ca să prindă îndemn pentru a scrie o dare de seamă absolut seducătoare despre realitate!”

Tudor Octavian

„Tot ce scrie şi publică Viorel Pătraşcu este o literatură-document, izvorâtă şi generată de suferinţa, sărăcia şi înapoierea românilor. Din rândul cărora s-a remarcat un medic şi un scriitor cu o conştiinţă deontologică exemplară.”

prof.univ. Ovidiu Drimba