TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Literatur Express. Europa de la fereastra vagonului

Vasile Gârneţ, Vitalie Ciobanu
Colecții/Serii: Jurnale şi Memorii
Volumul Literatur Express. Europa de la fereastra vagonului a obtinut Premiul Filialei Chisinau a Uniunii Scriitorilor din Romania.Doi...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-1916-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul Literatur Express. Europa de la fereastra vagonului a obtinut Premiul Filialei Chisinau a Uniunii Scriitorilor din Romania.

Doi scriitori cunoscuti din Moldova de peste Prut, Vasile Garnet si Vitalie Ciobanu, relateaza – „pe doua voci“ – fascinanta istorie a unui periplu literar de exceptie. Proiectul, cel mai ambitios din cite s-au derulat pina acum in materie de „aventuri literare“, a celebrat procesul de unificare europeana in siajul magic al sfirsitului de secol si de mileniu. Vestul si Estul, doua fete ale aceluiasi continent, se reflecta in jurnalul celor doi autori ca intr-un joc de oglinzi paralele. O lume a contrastelor politice si culturale, intinsa de la Oceanul Atlantic pina la Golful Finic, scrutata cu un ochi critic, „irigata“ de imaginatia artistica a martorilor-calatori. Volumul reprezinta documentul unei experiente umane si spirituale de neuitat.

Autor: Vasile Gârneţ, Vitalie Ciobanu
Data apariției: 2007
Pagini: 464
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură, jurnal de călătorie, memorii, filologie
 • Vitalie Ciobanu
  Autor
  Vasile Gârneţ - Autor
  Vasile Gârneţ, director al revistei Contrafort, este prezent cu versuri in mai multe antologii aparute in Romania si in strainatate. Volume publicate: Martorul (roman, 1988); Peisaje bolnave (poezii, 1990); Personaj in gradina uitata (poezii, 1992); Cimpia Borges (poezii, 2002)
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Vasile Gârneţ
  Autor
  Vitalie Ciobanu - Autor
  Vitalie Ciobanu este redactor-sef al revistei Contrafort, din 1994. Colaborari la revistele: 22, Dilema, Romania literara, Observator cultural, Viata Romaneasca, Cultura, Lettre Internationale s.a. Volume publicate: Schimbarea din straja (roman), Chisinau, Editura Hyperion, 1991; Frica de diferenta (eseuri), Editura Fundatiei Culturale Romane, Bucuresti, 1999; Valsul pe Esafod (eseuri), Editura Cartier, Chisinau, 2001.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Mircea Cărtărescu
"Am fost incintat sa-i intilnesc la Berlin, in vara lui 2000, pe Vitalie Ciobanu si Vasile Garnet, prietenii mei de la revista Contrafort, ajunsi acolo cu trenul literaturii europene. Timp de citeva ore mi-au povestit, obositi, dar si surescitati, fascinanta aventura la care avusesera sansa sa ia parte. Erau transfigurati de emotie. Am aflat atunci ca in trenul literaturii cea mai vorbita limba era romana. Ca o retea flexibila de prieteni incepuse sa-i urneasca pe cei peste o suta de participanti. Ca experientele cele mai diverse, unele penibile, altele minunate, se legau acum, pentru ei, de zecile de orase europene prin care trecusera. Le veti intilni pe toate, relatate cu inteligenta si verva de adevarati prozatori, in jurnalul de bord pe care, iata, il semneaza impreuna.“

Opinia cititorilor