TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Jurnal

Sorin Stoica
Colecții/Serii: Ego-Grafii
Notatiile din jurnal ale lui Sorin Stoica acopera anul 2005, cel de dinaintea mortii sale, avind astfel o incarcatura afectiva deosebita, dincolo de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0230-6
EAN-16: 973460230
Dimensiuni: 12x18,5 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Notatiile din jurnal ale lui Sorin Stoica acopera anul 2005, cel de dinaintea mortii sale, avind astfel o incarcatura afectiva deosebita, dincolo de talentul de povestitor evident pe tot parcursul lecturii. Scris intr-o forma interactiva, de corespondenta cu un grup de prieteni, jurnalul releva starile autorului, bolnav si asediat permanent, nu si explicit, de constientizarea posibilitatii disparitiei sale. Latura tragica, pe care cititorul, cu toate datele biografice cunoscute, nu o poate ocoli, este insa contrabalansata de povestile cuprinse aici, de observatiile marunte cu privire la viata din satul in care autorul s-a vazut izolat de boala, de sentimentul prieteniei, mereu prezent, de referirile la spatiul literar contemporan. Jurnalul lui Sorin Stoica capata astfel si calitatea de martor al lumii actuale, un martor foarte acid pe alocuri si, nu in mai mica masura, spectaculos.

Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Pagini: 200
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
memorii, jurnal, 2005, corespondenţă, conştientizarea morţii
  • Sorin Stoica - Autor
    Prozator, de asemenea, publicist. Sorin Stoica s-a nascut la 27 iulie 1978 in Banesti (Prahova). In 2000 a absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii a Universitatii Bucuresti, iar in 2001 un Masterat in Stiintele Comunicarii. In prezent este preparator la catedra de antropologie culturala din cadrul Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii a Universitatii Bucuresti si redactor la ziarul "Partener" din Campina. A debutat cu volumul de proza...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

mai 2006, Dilemateca - Sanda Cordoş
"Nu stiu daca Sorin Stoica va juca in biografia generatiei sale rolul de figura emblematica (asa cum l-a avut Nicolae Labis intr-a sa); sper insa ca spiritul si valorile sale sa fie bunuri comune ale celei mai tinere generatii de scriitori."
iunie 2006, Tomis - Alina Spînu
"Nu este o carte din paginile careia sa transpara durerea, ci, asa cum am patit-o si la Creanga, bucuria de viata, jovialitatea, atentia pentru detalii, pentru spectacolul cotidian. Sorin Stoica nu se plinge (poate doar pentru faptul ca nu mai are voie sa rida pentru ca sanatatea fragila i-ar fi zdruncinata si de un banal hohot de ris), vorbeste cu naturalete si amuzament maxim despre retetele miraculoase (broaste testoase macerate si ingurgitate ritualic) pe care prietenii incearca sa i le aplice, despre colegii din sordidele camere de spital, despre programele tv deplorabile, despre satul natal unde a fost nevoit sa revina, despre adolescenta, despre prieteni, despre sine."
20 martie 2006, România liberă - Nicolae Prelipceanu
"Este, de fapt, jurnalul anului 2005, perioada finala a vietii acestui tinar intelectual, specializat in antropologie culturala, cind traia retras in satul natal din Prahova. Observatiile sale asupra vietii publice sint, cu toate acestea, foarte vii si ascutite, citeste mult si isi noteaza opiniile asupra autorilor sau cartilor citite, iar scriitorul din el vede cu un ochi special realitatea satului in care e silit sa traiasca, oamenii si faptele lor marunte, de fiecare zi. E o observatie, pe alocuri, «la firul ierbii», cu o expresie cam fotbalistica, dar folosita mult azi ca un veritabil prefabricat, care ar fi putut sa stea la baza altor carti de proza. Dar n-a mai fost sa fie…"
2 iunie 2006, Dilema Veche - Dumitru Gorzo
"Jurnalul lui mi-a placut de la primele pagini. O carte scrisa din prima, nascuta ca un crochiu, ca o schita, cu anumite imperfectiuni, nu voite, nu cautate, normale. O normalitate cu un gust clar, neamestecat, un personaj pe care il simti la fel, de la un capat la altul, puternic, intens, uneori spumos."

Opinia cititorilor