TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

De ce m-am întors în România

Sandra Pralong
Imaginea romanilor despre tarile din Vest este aproape exclusiv pozitiva, lucru confirmat de numeroase sondaje. Si totusi, mii dintre ei, care ar...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1714-2
Dimensiuni: 14,5x22,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Imaginea romanilor despre tarile din Vest este aproape exclusiv pozitiva, lucru confirmat de numeroase sondaje. Si totusi, mii dintre ei, care ar putea avea cariere stralucite in strainatate, decid sa revina si sa traiasca in Romania. Care sint diferentele dintre „aici” si „acolo” si ce putem invata din experienta celor care au ales sa se intoarca? Opiniile unor romani nu de putine ori celebri cu privire la viata in strainatate alterneaza permanent cu perceptia pe care acestia o au asupra tarii lor si a destinului ei, intr-un incitant volum ce izbuteste sa puna fata in fata realitatile autohtone si straine.

Printre cei care semneaza textele din volum se numara Sorin Alexandrescu, Ion Vianu, Mihaela Mihai, Leonard Doroftei, Dinu Zamfirescu, Gheorghe Zamfir, Principesa Margareta a Romaniei, Irina Cajal, Radu Gabrea, Mariana Nicolesco, Dan Chisu, Neagu Djuvara.

Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Pagini: 440
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
memorii, dialoguri, emigrare, viaţă ăn străinătate, autohtonromânia, occident
  • Sandra Pralong Sandra Pralong - Autor
    Nascuta la Bucuresti si crescuta in Elvetia si Statele Unite ale Americii, Sandra Pralong (Budis pe numele de fata) are un doctorat in Stiinte Politice, obtinut la Institut de Sciences Politiques din Paris, a absolvit HEC in Elvetia si are doua masterate, unul in Drept...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

23 iulie 2011, Adevărul - Simona Chiţan
"Zeci de artisti romani, care ar fi putut avea cariere fulminante in strainatate, au decis, dupa Revolutie si in ultimii ani, sa revina si sa traiasca in Romania. Dintre scriitori, Neagu Djuvara, Ion Vianu, Sorin Alexandrescu, dar si mai tinarul Radu Pavel Gheo au ales Romania, iar printre muzicienii intorsi se numara Alexandru Tomescu si Horia Mihail. Dintre regizorii de teatru fac parte Alexander Hausvater si Theodor Cristian Popescu, iar dintre cei de film – Radu Gabrea, stabilit acum in Romania. Legat de aceasta tema, volumul coordonat de Sandra Pralong la Editura Polirom, De ce m-am intors in Romania, cuprinde marturiile a 39 de personalitati, care au renuntat la strainatate pentru Romania, de la Alteta Sa Principesa Margareta a Romaniei la Mariana Nicolesco si Sorin Alexandrescu."
2010, dw-world.de - Rodica Binder
"Dincolo de reverberatiile „mitului eternei reintoarceri”, motivele pentru care aventura exilului a avut un bilet dus-intors sint extrem de diverse si foarte individuale atit pentru cei aflati inca in plina floare a virstei cit si pentru cei ajunsi la anii senectutii, pentru cei alungati de urgia comunista ori pentru altii, porniti in libertate pur si simplu spre a-si incerca norocul aiurea. Marturiile, confesiunile celor care in cele din urma se simt cel mai acasa acolo unde au vazut lumina zilei, ofera un vast si captivant cimp de investigatie. Sandra Pralong a destelenit o fisie a acestui „biotop” in care cosmopolitismul, experienta exilului, convietuieste cu o profunda si ancestrala relatie cu spiritul locului natal."
Sandra Pralong
"Mi‑as dori ca, printre rinduri, aceasta carte sa ne imbie sa ne „indragostim din nou de Romania!”. Stiu ca, in ultimul timp, a devenit de bonton mai curind sa ne denigram tara, dar cred ca, atunci cand o privim prin ochii unor oameni de succes care au ales sa se intoarca si sa traiasca aici, putem redobindi acea stare de iubire. Chiar daca unii dintre autorii paginilor nu sint tocmai blinzi cu ce au gasit acasa in Romania, citind povestea fiecaruia descoperim noi motive (si maniere) de a o iubi, de a o parasi si, in final, de a reveni totusi la ea...”

Opinia cititorilor