TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Sensul vieţii (Memorii III)

Nicolae Breban
Colecții/Serii: Ego-Grafii
Al treilea volum al memoriilor lui Nicolae Breban isi propune sa puna in lumina exilul scriitorului, dincolo de orice controversa pe marginea lui....
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-681-820-9
EAN-16: 973681820
Dimensiuni: 12x18,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:

MAI MULTE DESPRE CARTE

Al treilea volum al memoriilor lui Nicolae Breban isi propune sa puna in lumina exilul scriitorului, dincolo de orice controversa pe marginea lui. Cartea acopera ambele perioade de instrainare fata de tara: prima, intre vara anului 1971 (dupa demisia de la conducerea „Romaniei literare” si interviurile de protest fata de inceputul dictaturii personale ceausiste) si aprilie 1972 (cind s-a intors pentru a participa la un congres al scriitorilor la care n-a fost insa acceptat); iar a doua, inceputa in vara lui 1977, odata cu o vizita in Statele Unite, si incheiata practic in 1990, cind Nicolae Breban era deja stabilit de o buna bucata de timp in Paris. Transanta si surprinzatoare, implicind nume importante ale lumii culturale romanesti din tara, dar si din strainatate, „povestea” cunoscutului scriitor roman merita citita pina la capat, atit pentru spectaculozitatea ei, cit si pentru ca ofera perspective interesante, inedite chiar, asupra unei perioade inca pline de neintelesuri.

Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Pagini: 472
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
memorii, confesiuni, lumea literară, biografii, Paris
  • Nicolae Breban - Autor
    Romancier, eseist, publicist, Nicolae Breban s-a nascut la 1 februarie 1934 la Baia Mare. Tatal sau era preot greco-catolic. La 17 ani, este "exclus din liceu ca fiu de preot si chiabur", lucrand o vreme ca functionar in Oradea, in cadrul unui serviciu de munca si salarii. La 18 ani se afla in Bucuresti, angajat strungar in fier la Uzinele "23 August", dupa respingerea dosarului de inscriere la concursul de admitere la Filologie, din cauza "originii nesanatoase"....
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

29 septembrie 2006, România literară - Ion Simuţ
"Toate artificiile prozei brebariene (fraza alambicata, discursivitatea) nu ma mai deranjeaza intr-o atmosfera de sinceritate si polemism, de reconstructie a unei epoci si a unor motivatii personale. Atlet (fondist) al romanului, cu mari performante recunoscute de critica si omologabile pe plan european, Nicolae Breban dovedeste in ultima vreme virtuti scripturale mai atragatoare in eseu si memorialistica. Prozatorul din trilogie si tetralogie nu mai scrie nici pentru public (pe care, de altfel, nu l-a magulit niciodata), nici pentru critica (vinovata de multe obtuozitati). I-a lasat pe toti in urma."
20 martie 2006, Săptamâna financiară - Lucia Verona
"Supratema cartii este exilul, perceput ca o «forma» a libertatii, ca si ratarea, ca si sinuciderea. Exilul parizian al autorului devine prilej de meditatie, dar si de evocare a unor exilati celebri, ca Eliade, Cioran si Eugen Ionescu. Apar si alti scriitori, exilati sau nu, este rememorata viata – nu doar literara – a anilor ’70-’80, dar, inainte de toate, cartea este un autoportret, aproape in marime naturala, al romancierului devenit aici propriul sau personaj."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus