TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Amintiri şi poveşti mai deocheate HU-NED-AMIPMD-10-N-001
Vezi
galerie

Amintiri şi poveşti mai deocheate

de Neagu Djuvara

Titlu apărut în colecția Seria de autor Neagu Djuvara la Humanitas

Id: #202773

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Fiecare carte, asemenea fiecărui om, are o poveste a ei. E-adevărat însă că, în timp ce poveştile oamenilor ies mai uşor la lumină, poveştile cărţilor sunt doar arareori cunoscute.

 

Şi Poveştile mai deocheate ale lui Neagu Djuvara au o... poveste a lor. Într-o bună zi, venit la editură să discute sumarul unei viitoare cărţi despre boierimea română, autorul a lăsat şi un manuscris pe a cărui primă filă era scris (cu roşu!) pentru după moartea mea. Imposibil de trecut peste o asemenea hotărâre! Şi totuşi, cum să le întârzii cititorilor bucuria de a se reîntâlni cu un povestitor atât de plin de har cum e Neagu Djuvara! Aşa că, după nu puţine şi nici uşoare exerciţii de persuadare, Neagu Djuvara s-a lăsat înduplecat şi ne-a îngaduit să adunăm în volum cele patru poveşti risipite într-o revistă. Mai mult chiar, acum, dacă tot aveau să devină carte, poveştile s-au îmbogăţit cu noi, spumoase şi irezistibil istorisite întâmplări.

 

Ca şi Amintirile din pribegie, aceste Amintiri şi poveşti mai deocheate sunt un prilej minunat de a călători în timp, căci memoria lui Neagu Djuvara, ajutată de fermecătoarea sa limbă română, e cea mai bună călăuză - şi, de astă dată, o călăuză mai pusă pe şotii şi dispusă la indiscreţii ca oricând.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Neagu Djuvara

Ilustrator: Andrei Gamarț

Data apariției: 2010

ISBN: 978-973-507-527-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 104

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Neagu Djuvara nu este doar un mare istoric, ci și un extraordinar povestitor. Iar acest volumaș de istorioare personale demonstrează din plin oralitatea stilului bătrânului istoric. Nu am înțeles însă......“

citește mai mult
Cartepedia Cartepedia

,,Amintiri şi poveşti mai deocheate e, într-un fel, fratele mai mic al Amintirilor din pribegie, fiind, în acelaşi timp, un volum cu totul autonom. Menit a fi publicat abia după moartea autorului, volum......“

citește mai mult
Neagu Djuvara
Neagu Djuvara
Autor

Neagu Djuvara (1916–2018) s-a născut la Bucureşti, într-o familie de origine aro...

vezi autor