TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Jurnal extim

Michel Tournier
Jurnalul intim este, pesemne, scrierea cea mai raspandita din lume... toti tin un astfel de jurnal, il ascund, il inconjoara cu afecţiunea lor si...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 9789735024130
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Jurnal extim

MAI MULTE DESPRE CARTE

Jurnalul intim este, pesemne, scrierea cea mai raspandita din lume... toti tin un astfel de jurnal, il ascund, il inconjoara cu afecţiunea lor si sfarsesc prin a visa sa-l publice. Scriitorii cei mai respectabili nu fac exceptie de la aceasta trista regula. 
Ca sa nu alunece si el în ridicol, Michel Tournier tine un jurnal extim. Şi publica extrase din el, care alcatuiesc un adevarat „fals jurnal“ surprinzator.

Le spun copiilor dintr-o şcoala: „Scrieti în fiecare zi cateva randuri intr-un caiet gros. Sa nu fie un jurnal intim consacrat starilor voastre sufletesti, ci, dimpotriva, un jurnal indreptat spre lumea exterioara, spre oamenii, animalele, lucrurile ei. Şi veţi vedea ca, de la o zi la alta, nu numai ca veti scrie mai bine si mai usor, dar, mai cu seama, veti avea o prada mai bogata de consemnat. Pentru ca ochiul şi urechea voastra vor invata sa decupeze şi sa retina din imensa şi informa magma de percepţii cotidiene ceea ce poate sa treaca in scrisul vostru. La fel cum privirea unui mare fotograf înconjoara si incadreaza scena care poate deveni o imagine.

Autor: Michel Tournier
Traducător: Radu Sergiu Ruba
Data apariției: 2009
Editura: Humanitas
Titlu original: Journal extime
Pagini: 170
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
intim, memorii, viaţă, stări, cititor, poveste
  • Michel Tournier Michel Tournier - Autor
    Michel Tournier, unul dintre cei zece membri ai Academiei Goncourt, s-a născut la Paris în 1924. Educaţia i-a fost marcată de cultura germană, muzică şi catolicism. Deşi a studiat filozofia la Sorbona şi Tübingen, urmând cursurile celebrului...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

François Busnel, L'Express
"Michel Tournier reuseste un tur de forta: sa nu vorbeasca deloc despre sine, sa nu livreze nimic din fiinta lui, sa nu-si povesteasca viata - si sa-si pasioneze cititorul... Jurnalul sau este o epura. Trebuie sa-i fim recunoscatori lui Tournier ca ne salveaza, gratie „extimului“, de ispita narcisismului."

Opinia cititorilor