TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 36,85 lei
-15%43,35 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 06.03.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cu dinţii de lână. Jurnal 1978-1983

Livius Ciocârlie
Stoc furnizor
PREȚ: 36,85 lei
-15%43,35 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 06.03.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Memorii/Jurnale/Călătorii
PREMIUL NAŢIONAL PENTRU LITERATURĂ decernat de Uniunea Scriitorilor. "Întrebarea este în ce condiţii poate fi salvat jurnalul, adică...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-2066-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Cu dinţii de lână. Jurnal 1978-1983

MAI MULTE DESPRE CARTE

PREMIUL NAŢIONAL PENTRU LITERATURĂ decernat de Uniunea Scriitorilor.

"Întrebarea este în ce condiţii poate fi salvat jurnalul, adică poate fi adus în stare de operă durabilă, ceea ce reprezintă aproape o contradicţie în termeni, câtă vreme jurnalul consemnează efemerul. În principiu, rostul lui este mnemotehnic: a nota ce se petrece cu tine şi în jurul tău sau ce îţi trece fugar prin minte, fie din preocupare de tine, fie pentru a-ţi servi mai târziu. Pentru a afla mai târziu ce ai uitat. Jurnalul aparţine unei jurnalistici sui generis, de uz propriu. Devenit carte, se citeşte în acelaşi spirit, şi sinonimia jurnal-ziar nu e întâmplătoare. Se citeşte la fel ca ziarul, cu un interes mai aprins şi totodată mai superficial decât o carte de literatură, fiindcă, la fel ca ziarul, cuprinde numai noutăţi, numai informaţii ce stârnesc curiozitate, făcându-te să afli ceea ce altcum n-ai putea să ştii." (Livius Ciocârlie)

"Ludic, anecdotic, livresc; meditativ, (auto)-ironic, confesiv; elegant, rafinat, discret - iată doar câteva dintre adjectivele ce pot caracteriza, pe rând, stilul - tonul - protagonistul. Adevărate colaje ale memoriei, volumele lui Livius Ciocârlie sunt imposibil de rezumat şi, probabil, de imitat. Un lucru rămâne sigur în ceea ce îl priveşte: profesiune de credinţă ori simplu răsfăţ auctorial, anonimatul nu i-a reuşit". (Cristina Chevereşan)

"Autentic până la scandal şi autoreflexiv până la cruzime, Livius Ciocârlie a reuşit, mai cu seamă prin jurnalele sale, să transforme spectacolul intimităţii într-o aventură unică în literatura română." (Doru Branea)

Data apariției: 2008
Editura: Humanitas
Pagini: 424
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
memorialistică, însemnări zilnice, impresii, confesiuni, personalități
  • Livius Ciocarlie Livius Ciocârlie - Autor
    Autorul despre el insusi. Livius Ciocârlie, nascut in 1935 la Timisoara, din mama casnica si tata onest functionar, isi revendica drept spatiu de origine pe acela cuprins intre dealurile Orsovei si muntii Mehadiei. Sub forma de teme pentru acasa, a inceput sa...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus