TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Scafandrul și fluturele

Jean-Dominique Bauby
Colecții/Serii: Memorii Jurnale
O poveste extraordinara, un film distins cu Globul de Aur Bestseller international, vandut in peste un milion de exemplare si tradus in 30 de limbi,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-2058-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Scafandrul și fluturele

MAI MULTE DESPRE CARTE

O poveste extraordinara, un film distins cu Globul de Aur

Bestseller international, vandut in peste un milion de exemplare si tradus in 30 de limbi, cartea lui Jean-Dominique Bauby sta la baza filmului lui Julian Schnabel -- premiul Bafta pentru cea mai buna ecranizare --, pelicula distinsa in 2008 si cu Globul de Aur pentru cel mai bun film, Premiul pentru cel mai bun regizor, Premiul pentru cel mai bun actor si titlul Cel mai bun film la Gala Premiilor Lumiere.

Ce inseamna, de fapt, sa fii viu? Care ne sunt, cu adevarat, bucuriile vietii? Cine -- sau ce -- din noi traieste, se-ndragosteste, cauta, uita, iarta? Cata suferinta incape intr-un trup, cata nefericire intr-un suflet? De ce trebuie sa murim?

Publicat la cateva zile dupa moartea autorului, victima a unui accident vascular, Scafandrul si fluturele este una dintre cele mai zguduitoare povesti despre viata. Iesit din coma, dar paralizat cvasi-complet, cu o singura pleoapa, stanga, mobila, Jean-Dominique Bauby "dicteaza" aceasta carte.

Cateva sute de mii de batai de pleoapa -- pentru ca noi sa putem vedea lumea si altfel.

Autor: Jean-Dominique Bauby
Traducător: Lidia Bodea
Data apariției: 2008
Editura: Humanitas
Titlu original: Le Scaphandre et le papillon
Pagini: 120
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
bestseller, memorialistică, poveste de viață, paralizie, fatalitate, suferință, bucurie, moarte

Opinii Editoriale

The New York Times
"In cartea sa, Bauby a reusit un nemaipomenit experiment alchimic: sa transforme oroarea in intelepciune."
Jean-Dominique Bauby
"..Acum, cand sa fac saltul periculos in propriul meu trecut, simt ca ametesc. Nu stiu de la ce capat sa apuc orele acelea apasatoare si inutile, imposibil de adunat, intocmai ca bilutele de mercur dintr-un termometru frant in doua. Cuvintele se eschiveaza. Cum sa evoci supletea si caldura trupului tanar al brunetei inalte langa care te-ai trezit pentru ultima data, fara sa-i acorzi atentie, aproape morocanos? Totul era gri, pastos si resemnat: cerul, oamenii, orasul hartuit de mai multe zile de greva din transporturi. Alaturi de milioanele de parizieni, eu si Florence intram in malaxorul incalcit al zilei, cu privirile goale, cu fetele trase, ca niste zombi. Executam mecanic toate gesturile acelea care, astazi, mi se par miraculoase: sa te barbieresti, sa te-mbraci, sa-ti bei ciocolata..." 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus